hocam benim bildiğim kadarıyla reklam veren olmadığı zaman TBM nin bir değeri olmuyor ne kadar yüksek olsa bile. TBM den 17 TL yi kazanmak için o kelimede bir reklam veren olması gerek ve o reklam verenin bu kelime için tıklama başına 17 TL ödeme yapan bir reklam olusturması gerek

Oldu hocam 17 tl biz alalım google'da bizi seyretsin. Hiç demesin reklamı ben oynatıyorum müşteriyi ben getiriyorum hani benim komisyonum

Temelde biri reklam verir açılışı küçük bir rakamla yapar. İlerleyen dönemlerde eğer sıralamaya giren siteler otoriter güçlü sitelerse herkes reklam vermeye odaklanır. Buda piyasayı yükseltir ama google'ın lehine. Yani biri çıkar google arama reklamı verir. Biri çıkar görüntülü reklam verir. Biri çıkar videolu reklam verir youtube için. Dolayısıyla size gösterilen 17 TL sıralama reklamı için mi , görüntlü reklam için mi yoksa videolu reklam için mi verilmiş belli değil

Video reklamı hadi geçtik. Kaldı görüntülü reklam ve arama reklamı. Arama reklamı google'da sıralamada gösterilen reklamlar olduğu için burada google'ın adsense ile işi yok doğrudan tüm para google'ye gider. Görüntülü reklam kaldı eğer sektr TR ise görüntülü reklama 17 TL veren sektör çok çok az. Şöyle verilir dönüşümlü. Eğer reklamda şart koşulmuşsa (kayıt olma , satın alma vs. ) ve reklamı tıklayan şartı yerine getirmişse anca öyle verilir oda çok az sektör için ( finans, emlak gibi ). Hadi öyle bir sektörde buldunuz yinede size 1 tıka 17 TL gelmez. Çünkü adsense hesabıdada belirtildiği gibi %32 google %68 sizin payınız var TBM'lerde. İngilizce bir sektörse işler değişir.