Emre hocam düşünürseniz iyiarastir.com genel blog sitem mevcut.
Geliri tanıtım yazısı, footer link ve az da olsa adsenseden var.
İnceleyip tema ve seo anlamında gerekli çalışmaları yaptırabileceğinizi düşünüyorsanız teklifinizi iletebilirsiniz.
Selam Cankurt. O site için değil ama bir mevzu var seninle konuşmamız gereken. Sana şahsi numaramı vereceğim birazdan. Konuşalım bir.
Hocam sıfırdan yapın, her türlü daha iyi iş görür.
Sebeplerini de yazsaydınız keşke 🥲
Site fiyatları tavan fiyatta / 3.5 -4 Yıl amorti süreleri koyanları gördüm. Sıfırdan site açarak ona yoğunlaşmak şuan daha mantıklı gibi gözüküyor.
Yani malın ederini satıcı belirleyebilir tabi ama dediğiniz gibi fahiş fiyat politikası güden arkadaşlar da olabilir. Açıkçası sektöre tam hakim olmadığım için bu işlerin piyasası, raconu nedir bilemiyorum tabi. Yorum yapamıyorum o yüzden.
Hocam zaten bir sürü genel blog sitesi var, niş bir alan üzerine blog yazarsanız hem sıralama bakımından hemde para bakımından daha karlı çıkabilirsiniz
Niş kelimeler bulabiliyorum rahatlıkla lakin hakim olmadığım bir alanda yazmak dezavantaj olabilir diye düşündüm. Türkçe'de zaten çok az bu bahsettiğiniz niş alanlar, o yüzden genel, her tarzdan içerik droplayacağım bir site daha mantıkıı olur kanaatindeyim.
Kesinlikle hiçbir bilgi sahibi olmadan bir web sitesini devralmanızı önermiyorum.
Münkün olduğu kadar niş bir sektör bulup kendiniz deneyim kazanın ve belli bir seviyede para kazandıktan sonra, pasif gelir aracı oluşturmak için web sitesi satın almayla ilgilenmeye başlayabilirsiniz.
Çok teşekkürler fikir için. Ben de %51 sıfırdan başlama taraftarı gibiyim.
Selamlar, öncelikle çok şükür iyiyim sizler nasılsınız ? Forumda sıkı takip ettiğim kişilerdensiniz. Kaleminize hakim ve okuyana duyguyu geçirebiliyor ender kaleme sahipsiniz. Şahsi fikrim yeni bir site açarak sıfırdan bu işi yapmanız yönünde. Kısa sürede bu işin altından kalkacağınızı düşünüyorum. Ve belkide sıfırdan girerek doğru / yanlış tecrübe ederek kendinize belkide bu işe yeni girecek kişiler üzerinden yeni bir ek gelir fırsatı doğurabilirsiniz.
Saygılarla , iyi forumlar.
Her şeyden evvel değerli yorumlarınız beni onore etti, çok teşekkürler. Ben de "coming from zero" fikrine daha yatkınım 😊
Merhabalar hocam. Bir yazar olarak fikrimi açıklamak isterim. Bir yazar baştan kendisi site kurar ve sadece kendisi içerik üretir ise çoğu hazır kurulu sitelerden daha iyi yerlere geleceğini düşünüyorum. Çünkü tek bir ağızdan yazılacak ve kendi işiniz olduğu için ister istemez özeneceksiniz. Makale sektörü el altında 2-3 liradan makaleler yazdırılıyor ve sitelere yükleniyor. Yine çoğu site pek çok makaleci ile çalışmak zorunda kalıyor çünkü ucuz iş gücü ile yol bir yerde kesiliyor.
Bunların yanı sıra, maliyet kısmını sanırım söylememe gerek yok diye düşünüyorum? Hazır sitelere fahiş fiyatlar vermektense çok daha uyguna kendiniz yapabilirsiniz. Alanında uzman arkadaşlardan [Seo alt yapı-tema vb] destek alarak sitenizi ayağa kaldırabilirsiniz. Konu olarak ise daha dar konulara yönelmenizi öneririm. Mesela genel bir haber sitesini beslemek çok zor olacaktır ve ölü yatırım olarak görüyorum. Bunun yerine niche sektör arayabilirsiniz ki domain konusunda sarraf olduğunuzu söylüyorsunuz. Başarabileceğinizi düşünüyorum.
Elbette her konu kendi içinde özeldir tartışmıyorum ancak "içerik kraldır" diyorum ve sözümün de sonuna kadar arkasındayım. Başarılarınızın devamını diliyorum, umuyorum en güzel kazançlar sizin olur.
Haber sitesi gibi bir düşüncem yok. "Content is a king 👑" Bu konuda sizinle kesinlikle hemfikirim. Düşük makale fiyatlarıyla sitelerine makale yazdıran arkadaşlara kızmıyorum, kimse düşük ücretle çalışmazsa böyle bir ölü piyasası oluşmaz. Ben 100 kelimesi 15 liradan yazıyorum mesela. Zamanımızı satarak para kazanıyorsak, dediğiniz gibi yatırımı kendi işimize yapmak en mantıklı seçenek gibi duruyor.