Merhabalar hocam. Bir yazar olarak fikrimi açıklamak isterim. Bir yazar baştan kendisi site kurar ve sadece kendisi içerik üretir ise çoğu hazır kurulu sitelerden daha iyi yerlere geleceğini düşünüyorum. Çünkü tek bir ağızdan yazılacak ve kendi işiniz olduğu için ister istemez özeneceksiniz. Makale sektörü el altında 2-3 liradan makaleler yazdırılıyor ve sitelere yükleniyor. Yine çoğu site pek çok makaleci ile çalışmak zorunda kalıyor çünkü ucuz iş gücü ile yol bir yerde kesiliyor.
Bunların yanı sıra, maliyet kısmını sanırım söylememe gerek yok diye düşünüyorum? Hazır sitelere fahiş fiyatlar vermektense çok daha uyguna kendiniz yapabilirsiniz. Alanında uzman arkadaşlardan [Seo alt yapı-tema vb] destek alarak sitenizi ayağa kaldırabilirsiniz. Konu olarak ise daha dar konulara yönelmenizi öneririm. Mesela genel bir haber sitesini beslemek çok zor olacaktır ve ölü yatırım olarak görüyorum. Bunun yerine niche sektör arayabilirsiniz ki domain konusunda sarraf olduğunuzu söylüyorsunuz. Başarabileceğinizi düşünüyorum.
Elbette her konu kendi içinde özeldir tartışmıyorum ancak "içerik kraldır" diyorum ve sözümün de sonuna kadar arkasındayım. Başarılarınızın devamını diliyorum, umuyorum en güzel kazançlar sizin olur.