Selamlar. Umarım herkesin hali vakti yerindedir. Kendime ait bir sitesi üzerinden içerik yazarak kazanç elde etmek istiyorum. Sıfır webmasterlık tecrübesiyle, yeni bir site açmak veya gelirli bir site satın almak arasında çok kaldım. Kendim içerik yazarıyım, bu sebeple SEO uyumlu içerik noktasında bir sorun yaşamayacağım lakin dediğim gibi daha önce bie web sitesi yönetimi, SEO ayarları gibi alanlarda hiçbir tecrübem yok. Yalnızca içerik yazma ve domain sarraflığına hakimim 😊
Bu bilgilerin eşliğinde bu kardeşinize hangisini tavsiye edersiniz? Kripto ve spor alanında uzman olsam da hemen her konu başlığında içerik üretebilirim, bu minvalde genel bir blog sitesi açmak ya da satın almak arasında çok gidip geliyorum. Harcama masraflarını bir kenara bırakırsak sizce hangisi daha mantıklı olur? Sıfırdan, domaini kendim seçmek haricinde her bir kısmını kendi uzmanına verip (SEO kısmını işinin ehli bir arkadaşa, tema kurulumunu işinin ehli bir arkadaşa vs) ardından içerikleri kendim girmeye başlayacağım bir site mi yoksa halihazırda geliri oturmuş, SEO ayarları yapılmış, az çok konsepti belli bir siteye yatırım yapmak mı? Şimdiden değerli fikirleriniz ve beyin fırtınası için çok teşekkürler.