Dostlarım bu yazıyı aslında danışmanlık kapsamında veriyorum,ancak r10 ailesine özel bir yazı yazacağım.Günümüz teknolojisinde en hızlı para kazanılabilecek sistem olarak görünen sektör kripto para projesi oluşturmaktır,bu düşünce doğru mu kesinlikle doğru ancak...İşte işin çetrefilli kısmı burada başlıyor;kripto para çıkarmak 5 dk,kripto paraya proje uydurmak 10 dk peki yeterlimi?
Danışmanlık yaptığım onlarca yerli ve yabancı projelerde genel döngü şudur:Hocam harika bir projem var,bana inanan onlarca da insan var fakat param ve tecrübem yok 2 ay oldu projeyi çıkardık ama tıkandık...Ne yaparsanız yapın hatta yeni bir avax,sol çıkartın bir projenin koin-token piyasasının inceliklerini bilimiyorsanız başaramazssınız,en baştaki incelik reklamdır,piyasanın reklam giderleri dövizle olduğundan gaza gelmek henüz projenin başındayken hüsranla bitiyor,e bazen belli oranda bütçede oluyor ama hocam okadar çok dolandırıldık ki parada çöp oldu işe yaramadı...
İşte incelik dediğim yer başlıyor:Proje tanıtım yöntemlerini bilmiyorsanız,fayda-maliyeti ölçülmüş fenomenler ile çalışmıyorsanız,yaptığınız projeye harika bir hikaye yazamıyorsanız ne yaparsanız yapın çöptür.Hocam 100k küsür takipçili falan fenomene reklam yaptırdık 5k dolar gitti içeri gelen yok diyorlar evet gelmez çünki adam botu basmış,her videosuna izlenme kasmış sende takipçiye,izlenmeye kanmışın ortada kalmışın...Bu yüzden etrafınızdaki 5-10 kişinin gazına gelip iş yapmamalısınız,asla 1 vermeden 10 alamazssınız.Hele tecrübeniz yoksa parayıda botlara kaptırırsınız.Hasılı kelam:Bu işte de geçerli olan mesele damdan düşeni bulmaktır,derin araştırmalarla asla sizi gaza getiren insanlara pirim vermeden ciddi bir iş yapmalısınız ancak ozaman bir yol alınabilir.Neyi nezaman ve hangi platformda yapmak sorusu bile kritiktir,hele ki bir projede heyecan yaratma teknikleri olmazsa olmazdır,kitle heyecanını kaybetmemeli basit bir örnek veriyim:herhangi bir ortaklık yada borsa listelemesi yapacaksanız bunu haftalar öncesinden big announsment şeklide kesinlikle adını söylemeden kitleyi gazlamalısınız...Bu konu elbette çok daha uzun ama bukadar yeterlidir burası için.