Sevgili Coşkun Ağabey @Admin;

R10 yeni üyelik almak istediğimde fiyatların tekrar yükseldiğini gördüm. Sürekli olarak kullandığım Gold üyelik eğer hafızam beni yanıltmıyorsa son iki üç ayda iki kez yükseldi. Nisan ayında 150₺ geçen ay 200₺ bu ay 250₺ olmuş. Öncelikle r10 bu ücretleri gerçekten hak eden bir platform buna bir itirazım yok gerçekten. Hele de herşeyin sürekli yükseldiği şu günlerde gayet normal. Serzenişte bulunacağım konu ise taban fiyat ve kategori yönetim problemleri. Malumunuz işler azaldı ekonomi dolayısı ile üstüne birde yaz durgunluğunu koyduğumuzda durum ortada, eskiden r10 da bir işe 30-40 kişi başvuruyorsa bu sayı şuan 100-150 oldu. Kategori taban fiyatları ise piyasaya hiç ama hiç uygun değil. Örneğin bir kaç ay önce 150 olan logo tasarım taban fiyatı 200`e yükseltilmişti şimdi nedense 150 olarak düşürülmüş tekrardan.

Sanırım rakamlarla anlatırsam daha iyi anlatacağım. Alanım olan tasarım kategorisinde durum söyle; Rakamları kendime göre değil genel tasarımcı arkadaşlara göre vermeye çalışacağım.
Herhangi bir tasarım işi için, işin yetenek seviyesine göre ortalama 50 ila 200 kişi arasında rekabet ediyorum. (Kategoriye göz atmanız yeterli.)
Premium gold üyeliği için bu ay ödemem gereken ücret 250 ₺
Bu fiyatı amorti edebilmek için mevcut kategori taban fiyatlarına göre ;
2 tane logo tasarım, (300)
4 tane avatar, (240)
83 dekube, (250)
2 hareketli banner, (250)
3 post, (300)
2 kartvizit (250)
........ yapmak gerekiyor.

Rakamsal endişemi açıklamak için bu kadar rakam yeterli galiba. (500 ve 600 olan bir iki iş dalı var tabi ki ama o işler zaten çok nadir.). Konu sadece taban fiyatlar değil malesef, Kategori taban fiyatları ve ticaret etikleri çok fazla istismar ediliyor. Bizlere gönüllü olarak destek veren kategori moderatörlerimize saygım sonsuz. Ama onlarda insan ve her dakika sitede olamıyorlar illaki kendi işleri var ben bunu anlıyorum. Ama bunu istismar eden bir çok kullanıcı var. Taban fiyatlar bu düşüklükte iken bile taban fiyatın çok çok altına ilan veren ve bu ilana hemen atlayan (tasarımcı olan ve olmayan) bir çok kullanıcı var. Moderatörerimiz bu konuda sağlıklı bir istatislik verecektir size. Gerçekten çok fazla istismar var. Bizler adminlerimize yardımcı olmak için report ediyoruz elbette, ama konu kapatılana kadar çoktan iş işten geçmiş oluyor. Taban fiyat altı işlem gerçekleşmiş oluyor.

Çözüm Önerim (
1- Tasarım ilanı açmak için zorunlu bir form oluşturulabilir, böylece kişi forma seçili iş alanı altı fiyat girdiğinde ilan açılmaz. Taban fiyat uyarısı verir.
2- r10 fiyatlarına uygulanan zam oranı ölçüsünde taban fiyatlarınada zam uygulanabilir. Biz biliyoruz ki siz zaten fiyatları olabildiğince aşağıda tutuyor ve kurtarırına bize sağlıyorsunuz. Sizin fiyat artırımınız zaten zaruri seviyede. Bunları kategori taban fiyatlarınada uygulamak gayet mantıklı olacaktır. Aynı zaruriyet bu iş dallarında da var elbette.

Ben r10`a bu konulara çözüm getirilirse aynı üyelik için 250 değil 350 de lirada ödemeye razıyım. Çünkü bu sorunlar çözüldüğünde r10da iş almak için harcadığım zamanımın da emeğimin de karşılığını alacağımı biliyorum. Sizden bu konularda çözüm rica ediyorum.

Saygılarımla..