Bununla ilgili daha önce de yazmıştım.
Müşteriye ödeme kısmını mümkün olduğunca hızlı tamamlatmanız gerekiyor. Küçük işletmelerde küçük farklar oluşurken, büyük işletmelerde bu milyonlarca lira kazandırıyor.

- Kimi şirket bu kuralı, güvenliği hiçe sayarak gerçekleştiriyor. 3D doğrulamayı tamamen es geçiyor. Tabi bu şirket açısından dezavantajlı bir durum. Kartın gerçek sahibi ürünü başkasının adı ile alır ve ben ürün almadım diyerek işin içinden çıkabilir, chargeback gerçekleştirebilir.
- Kimi şirket kart ekleme kısmında 3D doğrulama ister. Belli bir miktarın altında ödeme yapıyorsanız tekrar doğrulama istemez. (Yemek sepeti vb)
- Kimi şirket bütün aşamalarda 3D doğrulama ister. Bu da müşteriyi yorar, ürünü almaktan vazgeçmesine sebebiyet verir.

Hızlı ödeme yöntemleri bu yüzden gerçekleştiriliyor.

Tabi twitch, bigo live gibi uygulamalar, web siteleri bunlara çanak tuttuğu bir gerçek. Kara para aklama, kredi kartı d0landırıcılığı...

Girişimcilik konusundaki en büyük sorun ise "sözde girişim"ler. Hatırlarsınız çocuğun teki Çin'den aldığı anakartı, Türkiye'nin ilk anakartı diye 1 milyon liralık devlet hibesi almıştı. Bu tür girişimlerin çok fazla olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden gerçek ve sağlam girişimlerin önü kesiliyor. Yurtdışına kaçmasına sebebiyet veriliyor.