burak hocam ben de sizin gibi damdan düşen birisiyim durum bende de aynıydı ne yazık ki. şimdi ayda 1 arıyorlar o da kesilmek üzere.

Nasıl çözdüm;
- (telesekreter) merhaba, internet taahhüt süreniz dolmuştur, yeni kampanyalarda.... bla bla... bilgi almak istiyorsanız 1'e basın
+ 1 (tuşlayın ya adam yemiyorlar)
Bu arada sizden daha fazla sinirle doluydum o zaman, neyse bir abla aradı beni
(konuşmayı kısa tutacağım zira 40 dakikadan fazla hatta tuttum kadını)
- Merhaba
+buyrun
- internet kampanyası için aramıştım
+ evet
- (burada anlatıyor makinalı tüfek gibi)
+ tamam bağlatmak istiyorum interneti
- adresiniz ve telefon numaranız
+ sizde yok mu
- var ama sizden teyit almam lazım
+tamam bir saniye hat numarası burada bir yerdeydi (7-8 dakika beklesin)
- beyfendi orada mısınız
+ evet buldum
- söyleyin
+okunmuyor bu, kaç, 1 yok yok 5 (diye intikam alırcasına 15 dakika da böyle oyaladım) (şöyle 80 yaşında yaşlı amca numarası da keyifli oluyor)

velhasıl 40-45 dakika sonunda suratıma kapattılar, sonra arayan beyfendiyi de 20 dakika tutabildim. Sonra başka bir numara aradı, direkt merhaba muammer bey diye açtı telefonu

+ buyrun
- internet kampanyaları ile ilgili bilgi almak isteyen sizsiniz neden dalga geçiyorsunuz personelimizle
+ ha işte şöyle adam gibi biri gelsin karşıma
- ne demek istiyorsunuz
+ arkadaşım bak canımı sıkmayın benim, savcılığa gidip sizinle uğraşacak ne vaktim var ne sabrım. numaramı sildiniz sildiniz, yok silmezseniz her aradığınızda bilgi alıp her arayan temsilcinizi 40 dakika telefonda oyalarım. üşenmem erinmem bol bol konuşurum

maşallah o gün bugün arayan soran yok

------------

Gelelim şimdi temsilcinin suçu nedir diyenlere. Bu konuşmayı yapmadan (bakın abartmıyorum) 30 kez sabırla, nazikçe, ve sakince numaramın silinmesini rica ettim. internete ihtiyacım olmadığını, var olan paketimin bana yettiğini ayrıca tahhüdümün de olmadığını gerçekten sakin şekilde ilettim. her seferinde tamam diyerek telefon kapandı, fakat silmediler numaramı.

Yukarda yaptığımı yaptıktan sonra ayda 1 kez falan geliyor telefon. 1 e basıp bilgi almak istiyorum ama kimse aramıyor, hele avrupa yakasına geçerken telefon gelirse iyi eğlence çıkıyor bana. ama bu aralar işler kesat arayan soran yok