R10.NET’in Bence En İyisi
Zamanında 15.000 e yaptığım sıralar o para verilir mi bekle düşünce yaparsın diyenler vardı. Üniversitenin 2. dönem başladıktan 15 gün sonra gidecektim. Derslerinden geri kalırsın diyenler vardı iyi ki gitmişim şimdi düşünüyorumda hem askerliği yaptım hemde geldim sınavları geçtim, hemde bedavaya gittim resmen. Bu boş insanları dinlesem belki hala gitmemiş ayağıma pranga etmiştim.
Aynı insanlar BTC,ETH ile de uğraşırken neler dediler, 110.000 TL para kazandım 30.000 TL ile. Araba, Eve eşya, son model tablet, telefon, bilgisayar neler aldım. Şimdi kazandığım paradan 20.000 Bıraktım içerde yani kaybetmem için yaklaşık 6-7 kere kasayı sıfırlamam gerek ama hala oynama kaybedersin diyorlar. İnanılmaz.
Aldığım telefonu, tableti, bilgisayarı al-sat yapa yapa 2.el kovalaya kovalaya bedava yada yarı fiyatlara getirdim aradaki karla. Onlara kalsa yapmamak lazımdı dolandırılırdım, 2.el alınmazdı?
Arabayı almayı düşündüğümüz yıl valideye serserilik yapar, eve girmez, vurur kaza yapar aldırma dediler demedikleri kalmadı. 1 tanesi ben almadan 2 ay önce oğluna araba aldı 2 ayda 2 kaza yaptı oğlu. 5 yıldır kullanıyorum 1 kazam yok şükür ? Baba parasıyla alınanla alınterinin farkı sanırım.
Dolar 6 TL iken durdurulamayacağını öngörüp evin oturma grubu, yemek masası, gardrop, tv vb eşyalarını aldım bi kısmı taksitli bi kısmı nakit. Dediler ki dolar düşecek ucuzlayacak enayi misin sen ? şimdi benim 6000 e aldığım dyson süpürgeyi 13.000 e alsam mı daha da artar mı diye düşünüp bana soruyorlar.
Özel üniversitede okuyorum pandemi esnasında dediler ki okulu dondur bişey olmaz yüzyüze açılınca gidersin uzaktan eğitimde verim alamazsın. bu insanlara göre 2 yıl bekleyecektim uysam. Ben girdiğimde 28.000 TL olan okul şu an 110.000 TL ?
En vurucu olan kısımsa 0.64 faiz zamanı fırsatı çok iyi gördüm. yüksek ısrar ve çabayla akrabaların sürekli kafa karıştırmasına rağmen bilen bilir Ankara elvankentte ki 5 yıldır satılmayan evimizi 0.64 faiz kolaylığına 287 bin'e sattırdım üstüne kredi çektirdim ve 437 bine Ankaranın Göksu Park dibinde bi ev aldırdım valideye. O zamanlar teraslı evden 3+1 e geçtik diye demediklerini bırakmadılar göme göme bitiremediler akrabalar, eş-dost evi valideye resmen zehir ettiler. Valide önce komşularının seviye farkından mutlu olmaya başladı sonra havuz, sauna, spor salonu, 5 adımda göksu parkına çıkma kolaylığından önceden oturduğu apartmanda 20 ev hepsi birbirine küs sosyal hiç bir şey yoktu. Arada bir komşusuyla falan konuşurken duyuyorum ana duası alıyorum bende bunla mutlu oluyorum.
Şimdi sattığımız ev 1.250.000 (yıllar önce 125.000 e almıştık. 10 kat artmış) oturduğumuz ev 3 milyon. Sattığımız fiyat üzerinden bakınca arada 3x daha fazla kazanmışız.
Benzer insanlar yada 3-5 isim değişikliğiyle yakınları araba alırken de bekleyin düşer diyorlardı 62.500'e aldığım dandik araba şu an 450.000. Ve bunlara çekilen krediye ödediğimiz para 3000. Son 1-2 yılda validenin aldığı maaş zammı 6000-7000 ? Sadece dün 4500 Zam aldı. Bedava aldık arkadaşlar bedava.
Mal, mülk sayar gibi oldu kusura bakmayın ama inanın millete uysam ne kadar zarar edeceğimi görün diye anlattım.
Akrabanızı seçemiyorsunuz ama eleyebiliyorsunuz arkadaşlar. Bu ülkede neden bilmem akrabanız doğal düşmanınız oluyor. Sizin bişey başarmanız, almanız ilk önce onlara batıyor.
Milletin lafına göre hiç bir zaman iş yapmadım. Hep kendi tercihlerime göre iş yaptım. Hiç bir zamanda pişman olmadım.
Kafanızın dikine gidin bu yaşlılarda, akrabalarda, insanlarda laf çok yaptığı icraat yok.
Benden genç arkadaşlarım olurda görürse bi faydası olur umarım. Pişmanlıklarınız sizin tercihlerinizin sonucu olsun başkalarının değil.