Arkadaşlar yakından tanıdığım biri var 3.5 sene yattıktan sonra hapisten çıktı.

Şimdi çalıştığı işten hiç memnun değil. Bu şekilde ömür geçmez diyor.
Komik ama bir zamanlar Metin 2 oyununda hesap çalıp satıyordu. (hala o günleri anlatırken heyecanla dolup taşıyor)

Şu bilgisayar denen aygıttan para kazanmanın keyfini bilenlerden bu arkadaş. O yüzden...

Benim yaptığım işleri falan görünce bi heveslendi.
Ne ara oldu bilmiyorum ama aniden bir kararla "internetten parfüm satıcam ben de" dedi.

Baya da tutkulu gördüm onu. Yapar dedim bu.

Hemen toptan replika parfümler falan sipariş vermiş.
10K takipçili instagram hesabı satın almış. (yapmamasını söyledim ama dinlemedi)
Fotoğrafları çekip koyacakmış. Sonrasında gelsin paralarmış. Keşke öyle kolay olsaydı.

Benden ne istediyse ayarladım. 5 defa logo yaptırdık. Instagram sayfasının adını 7-8 defa değiştirdi.

Bu adımları yüzbinlerce kişi attı. Ama neredeyse hepsi silindi gitti. Defalarca söyledim.
Hala sayfayı parfüm resimleriyle dolduruyor. Yolunu kaybeden olursa gelip satın alsın diye heralde.

Neyse, bunları yazmak benim için baya bunaltıcı.

Zaten birkaç ay sonra gerçeklerle yüzleşecek. Amaçsız ve plansız ilerleyerek satış yapmanın imkansız olduğunu anlayacak.
Sadece kazanç odaklı ve bencilce "benden satın alın" yaklaşımının yanlış olduğunu falan hepsini görecek.

Ama gelin görün ki insanların %99'u gibi o da sabırsız. Süreçleri duymak istemiyor. Direk sonuç istiyor.

Tıpkı ona anlattığım gibi buradaki sağır kulaklara da bir şey iletmek istiyorum.
Eğer bu arkadaş gibi biriyseniz internetten para kazanmayı unutun gitsin. Bu oyun maalesef size göre değil.

Bunu kimseyi kışkırtmak için söylemiyorum. Sadece vaktinizi ve paranızı çöpe atmadan önce bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Hepsi bu.