Her paragraf ayrı bir detaya değiniyor.
Ama yazının asıl çıkış noktası bayramda insanların laf sokması. Bunu başka kesimlerden insanlar yapsa tamam, ancak MÜTEDEYYİN MUHAFAZAKAR - HALİM SELİM - NAMAZINDA NİYAZINDA insanlar yapınca daha çok can sıkıyor. Bu insanlar yakın çevresinde içki içen, zina fuhuş yapan, ahlaksızlık yapan, işçi hakkı yiyen insanlara ses etmiyor.

Halbuki İYİLİĞİ EMREDİP KÖTÜLÜĞÜ SAKINDIRMAK islamın temellerinden biridir. Hak hukuk adalet derken her yerde bunu yaparsanız toplum olumlu yönde ilerler. Oysa bu yapılmadığı için her yerde kötülük kazanıyor. Zalimi ve zulmü koruyan kutsallaştıran bir kitlemiz var.

Bir insan hayatta başarısız olmuşsa zaten kendisi sıkıntı içinde. Bir de bu insanlar laf sokarak sıkıntısını bir kaz fazla artırıyorlar. Aileler en çok da bayramlarda biraraya geliyor. Sonuç olarak en çok laf da bayramlarda sokuluyor.
Akraba ziyareti, bayram ziyareti, büyükleri ziyaret tamam güzel de, akıl veriyorum diye rencide edici şekilde laf sokulduğu zaman olmuyor.

Küçükken eğilip büyüklerin elini öperdik. Büyükler bundan hoşnut olur, biz de taktir alınca mutlu olurduk. Ancak büyüdükçe büyük dediğimiz insanları daha yakından tanıyoruz. Ve çirkin birçok şey görüyoruz.
Aslında bayram yok, (el öpmek için) eğilen sensin.

(Matrix göndermesini de iyi yamadık buraya )

diyar4711 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Maharaja adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bayramı değil tatili bekliyor herkes. Nitekim bana göre Kurban bayramı da artık eski amacıyla kesilmiyor. Bir çok kişi şehir merkezlerinde yaşıyor ve et verecek yer bulamıyor. Haliyle kendi tüketiyor. Oysa kurban kesilmesinin amacı yardımlaşma. Artık kurban yerine birilerine gıda vb yardım yapmak daha mantıklı geliyor.
Globalciuc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Boş.

Bunları cidden düşünerek mi yazdın
Acilen doktora gözukmelisin hem de hemen.
oguzhanx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

kurbanın amacı yardımlaşma değil, sonuçlarından birisi yardımlaşma sadece, birbirine karıştırmayalım. Dinde yardımlaşmayla ilgili olarak sadaka ve zekat yer almakta zaten, kurban herkesin de bildiği gibi Hz İbrahim' den gelmekte ve Allah için bir hayvan kurban etmek, kan dökmek gibi bakılabilir en düz mantığıyla alt metinlerine inmeden. Harici olarak 1/3' üne kadar olan kısmı kendine ayırabilir kişi, bununla ilgili bir revize gelmedi, bu yüzden farklı bir bakış açısıyla kesildiğini düşünmüyorum şu an için de. Ben yardım yapayım düşüncesiyle kurban kesmiyorum, Allah bizden böyle istemiş bizde yerine getirmeye çalışıyoruz, bu kadar basit aslında. Allah isteyen herkese nasip etsin.
murat3 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kurban bayramı bence parası olana ucuz et bayramı al kes buzluğa koy bir evden kavurma kokusu gelirken diğer evde makarna neyli olsun tartışması yaşanıyor. Sonra kesilen kurban sayesinde cennete gideceklerini sanıyorlar. Eti sen ye cennete sen git ohh ne güzel iş ya 😂 kısaca iş amacından çıktı. Normal şartlarda kesilen kurbanın 3/1 i kesene kalır. Şimdi 3/3 😂 Ben bayram sabahı mezarlık ziyaretlerini yaptıktan sonra bayram bitti derim normal yaşantıma devam ederim.
Kimse 1/3'ünü ayrılmıyor tamamını kendi yiyor insanlar artık. Şehir merkezlerinden bahsediyorum. Haliyle kurban yerine hayır yapmayı uygun görüyorum günümüzde. Şahsi fikrimdir. Allah herkesin yardımını kabul etsin.
profaks adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Güzel tespit.
Kendi etrafımda hiç yazdığınız gibi bir duruma rastlamadım, herkes kendi çevresine göre değerlendiriyor tabi ki ama herkes böyle de demeyin, benim çevremde kimse öyle değil.

diyar4711 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bayramı değil tatili bekliyor herkes. Nitekim bana göre Kurban bayramı da artık eski amacıyla kesilmiyor. Bir çok kişi şehir merkezlerinde yaşıyor ve et verecek yer bulamıyor. Haliyle kendi tüketiyor. Oysa kurban kesilmesinin amacı yardımlaşma. Artık kurban yerine birilerine gıda vb yardım yapmak daha mantıklı geliyor.
Globalciuc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Boş.

Bunları cidden düşünerek mi yazdın
Acilen doktora gözukmelisin hem de hemen.
Merhaba,

kurbanın amacı yardımlaşma değil, sonuçlarından birisi yardımlaşma sadece, birbirine karıştırmayalım. Dinde yardımlaşmayla ilgili olarak sadaka ve zekat yer almakta zaten, kurban herkesin de bildiği gibi Hz İbrahim' den gelmekte ve Allah için bir hayvan kurban etmek, kan dökmek gibi bakılabilir en düz mantığıyla alt metinlerine inmeden. Harici olarak 1/3' üne kadar olan kısmı kendine ayırabilir kişi, bununla ilgili bir revize gelmedi, bu yüzden farklı bir bakış açısıyla kesildiğini düşünmüyorum şu an için de. Ben yardım yapayım düşüncesiyle kurban kesmiyorum, Allah bizden böyle istemiş bizde yerine getirmeye çalışıyoruz, bu kadar basit aslında. Allah isteyen herkese nasip etsin.
murat3 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kurban bayramı bence parası olana ucuz et bayramı al kes buzluğa koy bir evden kavurma kokusu gelirken diğer evde makarna neyli olsun tartışması yaşanıyor. Sonra kesilen kurban sayesinde cennete gideceklerini sanıyorlar. Eti sen ye cennete sen git ohh ne güzel iş ya 😂 kısaca iş amacından çıktı. Normal şartlarda kesilen kurbanın 3/1 i kesene kalır. Şimdi 3/3 😂 Ben bayram sabahı mezarlık ziyaretlerini yaptıktan sonra bayram bitti derim normal yaşantıma devam ederim.
Kimse 1/3'ünü ayrılmıyor tamamını kendi yiyor insanlar artık. Şehir merkezlerinden bahsediyorum. Haliyle kurban yerine hayır yapmayı uygun görüyorum günümüzde. Şahsi fikrimdir. Allah herkesin yardımını kabul etsin.
profaks adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Güzel tespit.
Kendi etrafımda hiç yazdığınız gibi bir duruma rastlamadım, herkes kendi çevresine göre değerlendiriyor tabi ki ama herkes böyle de demeyin, benim çevremde kimse öyle değil.
SmartPenguin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok riskli konu..
37 yaşındayım, yazının tamamına katılıyorum.