kalipsotr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba sayın hocalarım, konu biraz uzun oldu lütfen kusura bakmayın, zamanı olupta bu konu için zaman ayırabilecek varsa çok sevinirim. Bilenler mutlaka vardır daha önce böyle bir konu açmıştım popüler konularda 1. sıraya kadar çıkmıştı hatta:
https://www.r10.net/off-topic/309071...m-var-r10.html
Bu konuda bana saolsun R10'daki bir çok büyüğüm destek olmuştu, benim tekrar hayata bağlanmamda önemli rol oynamışlardı.

Konuyu bilmeyenler için kısa özet geçmek istiyorum:
Üniversitede aynı sınıfta olduğum ve aynı yurtta kaldığım kıza aşık olmuştum, beni kendine aşık etmek için elinden gelen her şeyi yapmıştı bir sürü umut vermişti sonra bir gün çıkıp bana benim herkes gibi olduğumu ve benimle birlikte olamayacağını söylemişti, (linkini verdiğim konuda ssler var) böyle yapınca hayata küsmüştüm o kadar daralıyordum ki canımdan bezmiştim odadaki arkadaşlarımla defalarca kez yer değiştirdim yer mevzusu yüzünden bir çok tartışmalar yaşadım. Böyle söyleyince her yerden engelledim ve bir daha karşısına çıkmadım verdiği selamları almadım onun olduğu her yerden kaçtım vs. Bir gün okuldayken arkamdan seslendi bakmadım, bir kaç kez seslenince bakmak zorunda kaldım ve bir şey söylemek istediğini söyledi. Bana İstanbul'a ailesinin yanına gideceğini söyledi ve mesaj atmamı veya aramamı istemediğini söyledi. Orada çok kırılmıştım her yerden engellediğim ve yüzüne bile bakmadığım kız onunla iletişime geçmememi istiyordu. O günden sonra yine hiç konuşmadık ara tatile çıkacağımız akşam arkamdan geldi seslendi bu kez baktım ama yanına gitmedim çünkü beni yeniden üzmesinden korktum. O günden sonra okulun bitmesine 5 gün kalana dek konuşmadık. Bir akşam bahçedeyken telefonum çaldı bende kurye arıyordur diye açtım meğer o arıyormuş. Halbuki ben artık onu unutmaya başlamıştım, yavaş yavaş iyileşmeye başlamıştım. Konuşmak istediğini söyledi ve okulların kapanmasına az kaldığını, helallik almak istediğini söyledi. Hakkımı helal etmediğimi söyledim, o zaman bende helal etmiyorum öbür dünyada görüş... derken yüzüne kapattım.

Ama üstte linkini verdiğim R10 konumu kendisine okutmayı çok istiyordum, bana neler yaşattığını okullar kapanmadan ayrılmadan bilmesini istiyordum. Akşam mesaj attım gittik bir yerde oturduk ve telefonumu açıp verdim R10 konumu eline. En çok beğenilen mesajları gördü hatta @MistikBilgi; hocamın ilgi delisi ilgi vampiri dediği mesajı gördü. Deliye döndü burada beni çok yanlış anlatmışsın ben böyle birisi değilim bunu bende okusam bende ilgi delisi falan yazardım dedi. Halbuki her şeyi doğru anlatmıştım. Ara tatile çıkarken eğer o akşam dönüp onu dinleseymişim bana sarılacakmış, birlikte Mardin'e gitme teklifinde bulunacakmış hemde aynı kulaklıkla aynı şarkıyla. Birde doğum günüm ara tatile denk geldiği için bana aldığı hediyeyi verecekmişti. Ancak ben o akşam orada durmadığım için biletini erteleyip aldığı hediyeyi gidip dere kenarında yaktığını söyledi. (Bunlar ne kadar inandırıcı geldi size?) Alıp yaktığı hediyeyi o kadar yalvarmama rağmen söylemedi bile. O akşamdan sonra her akşam birlikte dışarıda yürümek, takılmak istedi, ona onu nasıl unutabileceğimi ve sevmeyi durdurabileceğimi sordum. Bana eğer gerçekten seviyorsan unutamazsın dedi, bizim hiç olma ihtimalimiz yok mu dediğimde ilk kez o akşam benim ellerimi tuttu. Kendini hazır hissetmediğini ve bir gün kendini hazır hissettiğinde benimle iletişime geçeceğini söyledi. Belki 10 yıl sonra ararım belki 1 hafta sonra ararım ama bir gün ararım dedi. Bende bekle dersen ömrümün sonuna kadar gelmeyeceğini bilsem bekleyeceğimi söyledim.

Okullar kapandı eve dönüş zamanı geldi, veda etmek istemedim kendime kıyamadım dayanamam zannettim. Etüt odasının camından kendisini izleyerek ağlaya ağlaya veda ettim. Ben Düzce'de yaşıyorum o Mardin'de yaşıyor aramızda 1300km fark var ve en düşük otobüs bileti fiyatı 600₺ (tek sıkıntı yol parası olsa keşke) Ben otobüsteyken aradı, veda etmeden gittiğim için üzgün olduğunu söyledi ve o akşam telefonda birlikte uyumak istediğini söyledi ve ben onun sesini dinlerken uyudu. Ona Mardin'e kendisini görmeye gelip gelemeyeceğimi sorduğumda istersem gelebileceğimi söyledi.

Eve gidince ben staja başladım o işe girmiş, ben stajım bittiğinde Mardin'e gitme hayâlleri kuruyordum bunun için para biriktiriyordum. O da 3-4 günde bir whatsapp'tan yazıyordu nasılsın ne yapyorsun gibisinden, dün dgsden çıktıktan sonra kendisinden mesaj geldi sınavımın nasıl geçtiğini soracağını düşünürken bu mesajla karşılaştım ve bir süre kendime gelemedim.

Yani konu şu ki bir insanı kendinize aşık ettikten sonra onu reddediyorsunuz, o kişi yıkıma uğruyor ve tam bununla yaşamaya alışırken tekrar onun hayatına girip bir sürü umut verdikten sonra tekrar onun hayatını karartıyorsunuz. Bu nasıl bir karaktersizliktir. Atacağım mesaj benim için çok önemli ve muhtemelen ona karşı olan son mesajım olduğu için bunu kesinlikle ailem gibi gördüğüm R10'a danışmak istedim.

Bu mesajına karşılık böyle bir mesaj hazırladım, yine de maalesef hâlâ sevdiğim için açık bir kapı bırakmaya çalıştım sizce böyle bir mesaj atılır mı? Siz olsanız ne yapardınız?

Bazen söyleyecek çok sözüm oluyor ama ben kime neyi anlatmaya çalışıyorum ki deyip susuyorum. Bu kez susmayacağım, her ne kadar bu yazdıklarımı okumayacağını bilsem bile içimde kalmamış olacak. Sırf kaybetme korkusuyla ne hissetiğimi hiç söyleyemedim ve kendime defalarca haksızlık ettim. Veda etmek zorunda bırakmanı affedemiyorum. Hiç gelmeden gitmeni affedemiyorum. Yarım bırakmanı hiç affedemiyorum. Ben daha Mardin'e gelecektim, bir iki günlüğünede olsa Mardin kapı şen olacaktı. Sadece veda edemediğim seni görmeye gelecektim. Bir daha konuşmayacağız biliyorum, bunun ağırlığıyla nasıl yaşayacağım bilmiyorum. İçimde bir şeyler seni hiç affetmeyecek, ve ben sana hakkımı helal edebilecek miyim bilmiyorum. Benimde yanlışlarım oldu, ama hiçbir zaman şu yaşattıklarını hak etmedim.

Beni daha önce bir dünya umutlandırdıktan sonra arkadaşın gibi gördüğünü, sınıftaki erkeklerden bir farkımın olmadığını söylediğinde ben senin hayatından defolup gitmedim mi? Olduğun her yerden sırf seni unutabilmek için kaçmadım mı? Seni unutabilmek için forumlarda yüzlerce kişiden yardım istediğim konuyu sana okutmadım mı? Onlarca psikoloğa attığım mesajları sana göstermedim mi? Bak bunlar normal şeyler, seni beğeniyorum veya aşık oluyorum ve beni reddediyorsun. Bende çok anlayışlı birisiyim beni sevmiyor diye selamı sabahı kesiyorum acımı içimde yaşıyorum bunlar çok normal. Normal olmayan şey ne biliyor musun? Ben sensizliğe alıştıktan sonra seni unuttuktan sonra benimle tekrar konuşmak istiyorsun ve her şeyi düzeltmek istiyorsun. O kadar yaşattığın şeye rağmen seni affettim de ne oldu? Keşke kendime yeni yaralar açsaydım da sana yaralarımı tekrar açmasaydım.

Sen o karanlık köşede "bir gün kendimi hazır hissettiğimde sana ulaşacağım, belki hayatında başka birisi olur ama yine de ulaşacağım benim için başkası olmayacak" dediğinde kabul etmedim mi? Geleceksen bir ömür beklerim demedim mi? Madem beni bu şekilde yeniden bırakacaktın neden ellerimi tutup bana kalıcı hasarlar bırakıyorsun abi neden? Senin bana duyguların var deyip veda etmek nedir (kızın ismi) dalga mı geçiyorsun bu nasıl bir karakter yapısıdır benim sana duygularımın olduğunu yeni mi farkediyorsun? Neden telefonda birbirimizin sesiyle uyumayı teklif ediyorsun bunlar herkesle yapılan şeyler mi? Aylar sonra beni yeniden aradığında bana neler yaptığını bilen arkadaşlarım seninle konuştuğumu öğrendiklerinde bana nasıl baktıklarını biliyor musun? Benim için senle sorunu olmadığı hâlde sana küsebilen insanlara beni yeniden mahcup ettiğin için teşekkür ederim. Bir düşün ya, bu kadar musibet neden başına geliyor ailen neden sürekli hastanelerde? Neden en yakınlarını, en sevdiklerini kaybediyorsun? Reddettiğin birisi hayatından çıkıyor hayata küsüyor bu duyguyla yaşamaya ve alışmaya çalışıyor. Tam alışırken onun hayatına tekrar giriyorsun ve ona aynı şeyleri tekrar yaşatıyorsun. Beni sev, beni bırakma demiyorum ama bir şeylerin farkına var artık. Benim gibi birisinin ahını defalarca aldıktan sonra nasıl yaşayabileceksin? Ne kadar doğru bilmiyorum ama dediğin gibi kuzenin eğer senin için intihar ettiyse sen hâlâ nasıl bu vicdanınla yaşayabiliyorsun? O insan kendini öldürecek kadar dibe vurduğunda sen neredeydin? Hiç mi için sızlamıyor, neden seni gülüp eğlenirken görmediğim bir an bile olmadı? Buraya kadar okuduysan bu cümleyi de defalarca okumanı ve anlamanı istiyorum "Onu da sevmek zorunda değildin ama bana yaşattıklarının yarısını ona da yaşattıysan yaşamayı hak etmeyen o değilmiş" Biliyorum beni ilk reddettiğinde onun gibi senin için ölmemi istedin, her konuşmamızda bir şeyler ima edermiş gibi sürekli aşkına karşılık bulamadığını için intihar eden kuzeninden bahsetmedin mi? Tıpkı bana sürekli anlattığın gibi ileride ki kurbanlarına da anlatacaktın benim için bir kuzenim ve bir arkadaşım intihar etti diye. Fiziksel olarak öldüremedin ama sevgimi, güvenimi her şeyimi öldürdün. Hiçbir zaman senin için intihar etmeyeceğim bunun için çok özür dilerim. Aşkımdan ölsem bile hiçbir zaman beni sev veya dön diye yalvarmayacağım, seni hiçbir şekilde rahatsız etmeyeceğim bunu çok iyi biliyorsun. Yansam bile tütmeyeceğim.

Ben ne kadar uğraştım bu dünyada ki en kötü anım sen olma diye. Yine de her şey olacağına varırmış, senin olacağın yokmuş. Bundan sonra kanatların kırılsın demiyorum ama uçup gittiğin her yer gurbet olsun sana. Arkanda, bir gün 7 kocadan 70 çocuğun olsa bile seni kabul edebilecek birisini bırakıyorsun bu yüzden numaramı silmeni istemem, hep bir gün seversin diye bekleyeceğim. istersen o hiç büyütüp bakamadığım profil resmini sadece bana gizleyebilirsin. Seni seviyorum, hoşçakal iki gözüm.

Özet : " NE SENİNLE, NE SENSİZ "
Varsayım:
1- Kız ailesinden utanıyor, gelenek gorenek vs. yada sana anlattiklari çok dogruyu yansitmiyordu.
2- Ailesi senin gibi birini aday olarak kabullenmiyor.
3- Kızın evlenecek çeyizi yada maddiyatı yok.
4- Seni yedekte tutmayı seviyor.
5- psikolojik isteksizlik, baskalarindan ilgi alamadiginda, sana dönmesi gibi.

Sonuç: Gerçekten seviyorsan, Kıza şunları söyle ve ikna et.
1- Ailen benim ailemdir, her nasil olurlarsa olsunlar (gelenek gorenek).
2- çeyiz ve maddi durum hic umrumda değil, Sen yanimda ol yeter.
3- Senin, kıza karşı yapacağın gerçek ve ispatlayıcı bir adım atman. ( Ailesi ile tanisnak istemen gibi )

BENDEN BUKADAR 😉👍