Bayramı değil tatili bekliyor herkes. Nitekim bana göre Kurban bayramı da artık eski amacıyla kesilmiyor. Bir çok kişi şehir merkezlerinde yaşıyor ve et verecek yer bulamıyor. Haliyle kendi tüketiyor. Oysa kurban kesilmesinin amacı yardımlaşma. Artık kurban yerine birilerine gıda vb yardım yapmak daha mantıklı geliyor.
Merhaba,
kurbanın amacı yardımlaşma değil, sonuçlarından birisi yardımlaşma sadece, birbirine karıştırmayalım. Dinde yardımlaşmayla ilgili olarak sadaka ve zekat yer almakta zaten, kurban herkesin de bildiği gibi Hz İbrahim' den gelmekte ve Allah için bir hayvan kurban etmek, kan dökmek gibi bakılabilir en düz mantığıyla alt metinlerine inmeden. Harici olarak 1/3' üne kadar olan kısmı kendine ayırabilir kişi, bununla ilgili bir revize gelmedi, bu yüzden farklı bir bakış açısıyla kesildiğini düşünmüyorum şu an için de. Ben yardım yapayım düşüncesiyle kurban kesmiyorum, Allah bizden böyle istemiş bizde yerine getirmeye çalışıyoruz, bu kadar basit aslında. Allah isteyen herkese nasip etsin.