kalitelihostorg adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam ahlak din ile oluşmaz. Bizim toplulumuzda bilinen en büyük yanlışlardan biriside bu.
Müslümanların çoğu dinin ahlakı sağladığını zanneder. Müslüman dışında olan yada ne bileyim ateistlerin hepsinin ahlaksız hırsız vs olduğunu düşünürler.

Bunun aksine iyi ahlak iyi toplum iyi eğitimle olur.

Müslüman ülkelere bakarsanız ahlaki yönden zayıf olduklarını görürsünüz. Bunun sebebi aslında direk dinden ziyade dinin toplum üzerindeki manupule etkisinden kaynaklı olduğunu söylemek daha doğru.

Zaten ağzından dini düşürmeyen adamlardan korkacaksınız. Din kalkanına her zaman ön yargılı yaklaşmışımdır , bir ticaret yaparken din çok ön plandaysa her şeyi sorgularım.
AFNaNTiK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Türkiye Cumhuriyeti Müslüman odaklı bir Ülke değildir. Çağdaş, İlim ve de İrfan sahibi bir Ülkedir. Müslüman Ülkeler Arap Ülkeleri ya da başka tarz Ülkeler den oluşur. Ricam Türkiye Cumhuriyetini bu tarz ve de hareket ile dile getirmeyelim.

Arzu eden Müslüman okur arzu eden Hristiyan ya da başka bir Din, Türkiye Cumhuriyeti çerçevesi içerisinde hepsi tek bir bütündür ama (Müslüman Ülke) olarak sınıflandırma yapılamaz.
canyucel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İlk olarak Türkiye müslüman bir ülke değildir. İkincisi ahlak ile din farklı kavramlar, bunu "müslüman şöyle yapmalı" şeklinde olayın ideali ile karıştırmayın. Bireyin ahlaklı olması idealdir, ancak bireyin ahlaklı olmaması durumu olabilir. Dolayısıyla bir şeyin ideali olacak diye bir durum söz konusu değil.
osmanlitorunu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Müslümanlar melek değildir dolayısıyla günahsız da değildir sadece günah işlememeye gayret ederler. Bazen , şeytan ve nefse yenilir, 60-70 yıllık şu kısacık ömürde , sonsuz ahiret hayatını cehenneme meylederler.
Boynuzsuz koyunun, boynuzlu koyundan hesabını soracağı günü unuturlar . Allah muhafaza eylesin, bizi bizle yalnız bırakmasın.
siyez adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bunun din ile, müslümanlık ile bir alakası yok diyenlere katılıyorum.
Bunun okuduğunu anlamakla bir ilgisi olabilir. Zeka ile, aile ile çevreyle ilgili olabilir. Fakat dinle alakası olamaz.
Müslüman adam namaz kılmadığında bu nasıl müslüman namaz kılmıyor, bu nasıl müslüman kadına kıza bakıyor demiyorlar.
Sadece söz konusu hırsızlık olunca iş bu nasıl müslümanlık oluyor.

Bence burada siyasal partilerin etkisi oldukça fazla. Birilerinin yanlışı Atatürk'e ve onun izinden gidenlere, diğerlerinin yanlışı dine diyanete yansıtılıyor maalesef.
Bizde doğru dürüst eğitim olmadıkça, bu ülkeye şeriat ta gelse, o hırsızlık soygunculuk bitmez.
Bunların asıl sebebi eğitimsizlik, cehalet.
Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Her şeyi dine bağlamanın manası yok. Karakter, vicdan meselesi.
Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hayir efendim Türkiye musluman bir ulke degildir, turkiye laik bir ulkedir.
Arkadaşlar benmi kendimi size anlatamıyorum sizmi beni anlamak istemiyorsunuz.
Türkiyenin laik bir ülke olduguna bende katılıyorum, öyle bir konuya girmişsiniz ki sanki laik ülkede müslüman yok gibi davranmışsınız. Türkiye'nin çoğunluğu Müslüman değil mi arkadaşlar? Laik ülkede Müslüman olmuyor mu? Ben genel anlamda sözde ülkenin büyük çoğunluğu müslümanken dinin görevini yerine getirmeyip fırsatçı karaktersiz insanları örnek verirken siz ısrarla bunun dinle alakası, Türkiye laik ülkedir vs kafasında ilerlemişsiniz. Lütfen anlatmak istediğim şeyleri farklı yönlere çekmeyin.
İyi ya da kötü olmanın dinle alakası yok ama müslüman bir insan önce iyi olmak çaba göstermeli. Bizim ülkemizde genelde bunun tersini yaptıkları için bundan yakınma gösterdim lütfen konuyu alakasız yerlere çekmeyin