ahmethx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum. Ara sıra gelen bir müşterim var ürün alıp çıkar gider dün xxxtl düşürdü, bugün geldiginde kendisine verdim parasını ve çok sevindi bu davranışıma illa birşey ısmarlamak istedi fakat ben kabul etmedim ısrarda etse almadım. 2 dakika işim çıktı arkamı döndüğümde masanın üstünde bir ürün ve para bırakmış üründe oldukça pahalı. Farkettim ki bilerek yapmış. Kendisi müslüman değil ve daha önce kendisine yanlışlıkla 200tl fazla vermiştim geri getirdi. Şahsen çok mutlu oldum ve bu düşüncesini hiç unutma elbet birgün karşılığını veririm.
Bizim müslüman milletimiz ise bizi her fırsatta soymak istiyor, düşünce desen zaten yok. Bu yüzden hep geriye doğru gelişiyoruz.
Edit: herkes müslümanlıkla alakası yok demiş ama var müslüman adam merhametlidir müslüman adam hak yemeye korkar kaldıki ülkenin çoğunluğu müslümanken çoğunluğunun fırsatçı olması beni gerçekten üzüyor.
Bunun din ile, müslümanlık ile bir alakası yok diyenlere katılıyorum.
Bunun okuduğunu anlamakla bir ilgisi olabilir. Zeka ile, aile ile çevreyle ilgili olabilir. Fakat dinle alakası olamaz.
Müslüman adam namaz kılmadığında bu nasıl müslüman namaz kılmıyor, bu nasıl müslüman kadına kıza bakıyor demiyorlar.
Sadece söz konusu hırsızlık olunca iş bu nasıl müslümanlık oluyor.

Bence burada siyasal partilerin etkisi oldukça fazla. Birilerinin yanlışı Atatürk'e ve onun izinden gidenlere, diğerlerinin yanlışı dine diyanete yansıtılıyor maalesef.
Bizde doğru dürüst eğitim olmadıkça, bu ülkeye şeriat ta gelse, o hırsızlık soygunculuk bitmez.
Bunların asıl sebebi eğitimsizlik, cehalet.