Hocam ahlak din ile oluşmaz. Bizim toplulumuzda bilinen en büyük yanlışlardan biriside bu.
Müslümanların çoğu dinin ahlakı sağladığını zanneder. Müslüman dışında olan yada ne bileyim ateistlerin hepsinin ahlaksız hırsız vs olduğunu düşünürler.
Bunun aksine iyi ahlak iyi toplum iyi eğitimle olur.
Müslüman ülkelere bakarsanız ahlaki yönden zayıf olduklarını görürsünüz. Bunun sebebi aslında direk dinden ziyade dinin toplum üzerindeki manupule etkisinden kaynaklı olduğunu söylemek daha doğru.
Zaten ağzından dini düşürmeyen adamlardan korkacaksınız. Din kalkanına her zaman ön yargılı yaklaşmışımdır , bir ticaret yaparken din çok ön plandaysa her şeyi sorgularım.
Anlamadığım tek nokta bu konunun Müslümanlık ile ne ilgisi var?
Bir insanı bile gösterirken, aaa bak çok doğru insan ama namaz kılmıyor gibi yorumlanıyor.
Her konu da din üzerinden bir yargı var.
Anlattığınız konunun Müslümanlık ile ilgisi olduğunu düşünmüyorum.
Ahlâk; İnsanların en hayırlısı, ahlakı güzel olanıdır.
Ben de çok hırsız müslüman olmayan gördüm ona bakarsanız.Olayın dinle alakası yok.İnsanlara dinden önce temiz bir ahlak terbiye ögretilmelidir.Ahlak olmadıktan sonra hangi dinden olduğunun benim için bir önemi yok.
Seni de eksi tradenden vuralım hocam

İhaleye girmiş ama vermemişsin adamın parasını sen nasıl müslümansın
Bu tarz olayların din dil ırk ile alakası yok medeniyet gördü adet gelenekle alakası var insan ne görürse onu yapar.
Değerli arkadaşlar, benim söylemek istedigim farklı sizin anladıgınız farklı, kısaca yukardaki bir hocamın attıgı resimle özetleyecem.