Tamamen özgün, detaylı araştırma yaparak güzel bir yazı daha hazırladım. Sitemde paylaştım. Okuyarak ve görüşlerinizi bildirerek bana destek olabilirsiniz. KAYNAK: https://www.mistikgundem.com/2022/07...nasl-alnr.html

KRİPTO PARA NEDİR ?

Tüm dünyada milyonlarca yatırımcısı bulunan kripto paranın önemi, gün geçtikçe artarak devam etmektedir. Dünyadaki ilk kripto para Bitcoin.'dir. Bitcoin'i, bugün sayıları binleri bulan bir sürü kripto para takip etmiştir. Normal bilinen paraların aksine kripto paralar herhangi bir merkeziyete dayanmaz. Kripto paralar bankalar, kurumlar, kişiler tarafından yönetilmez, bu sayede merkeziyetsizliği hedef alır. Bu özelliği sayesinde kripto paralar, daha çekici hale gelmiştir. Bu sayede kripto paralara herhangi bir kanun veya kısıtlama getirmek çok zor bir hal alır.

Kripto paralar, sanal bir para birimidir. Herhangi bir şekilde tutulamaz veya görülemez. Herhangi bir kuruluşa bağlı olarak hareket etmez, dijital bir varlıktır. Kriptografi yapılarak güvence altına alınmış varlıklardır. Piyasa hacimlerine göre karşılaştırıcak olursak, Bitcoin en büyük kripto para birimi olarak karşımıza çıkacaktır. Bitcoin'den sonra Ethereum ikinci sırada Bitcoin'i takip eder.

Kripto paralar ilk olarak yatırımcılar tarafından benimsense de ülkeler de bu olaya ortak olmuşlardır. İlk olarak El Salvador tarafından kripto para yasallaştırılmıştır. Ardından Orta Afrika Cumhuriyeti tarafından kripto para kullanımı tamamen yasallaştırılmıştır. Yani El Salvador ve Orta Afrika Cumhuriyeti'nde dilediğiniz gibi ülke içerisinde kripto para harcayarak gününüzü geçirebilirsiniz. Gün geçtikçe adından söz ettiren Bitcoin ve kripto paralar, tüm dünyada merak konusu olmaya devam ediyor.

KRİPTO PARA NASIL ALINIR ?

Güvenli bir şekilde kripto para almak veya yatırımı yapmak, artık tüm dünyada mümkün. İlk öncelikle hangi kripto parayı alacağınızı belirlemelisiniz. Örneğin yatırımınızı Bitcoin'e mi yoksa altcoinlere mi yapacağınızı önceden belirlemeniz gerekiyor. Kripto paranızı 3 şekilde alabilirsiniz. Nedir bunlar ?

1. Adım: Platformunuzu Seçerek

İlk olarak, hangi platformu kullanacağınıza karar vermelisiniz. Geleneksel bir aracı kurum veyahut özel bir kripto para borsası arasında seçim yapmalısınız.

Geleneksel Aracı Kurumlar: Kripto para birimlerinin yanı sıra bu tarz aracı kurumlar, hisse senetleri ve ETF'ler gibi diğer finansal varlıkları alıp satma yolları sunan çevrimiçi aracı kurumlardır. Bu platformlar sayesinde daha düşük işlem maliyeti elde edersiniz. Fakat kripto para konusunda da daha az özelliğe ve erişime sahiplerdir.

Kripto Para Borsaları: Kripto para borsaları tüm dünya tarafından sıkça kullanılır. Yüzlerce kripto para borsası bulunmaktadır. Bu borsalarda sadece kripto parayla alakalı bilgiler bulunmaktadır. Global bir borsa seçerek ilerlerseniz, düşük işlem ücreti, düşük komisyonlar ve çok daha detaylı kripto paraları bulabilirsiniz.

2. Adım: Hesabınıza Para Yatırarak

Hesabınıza para yatırma yöntemi çok yaygın kullanılan bir yöntemdir. Kullandığınız bankanın kartıyla kolay bir şekilde kripto para alabilirsiniz. Fakat bu yöntem sizlere düşük işlem ücreti ve düşük komisyon ücreti sunmaz. Aksine diğer yöntemlere göre daha maliyetli bir yöntemdir. Ayrıca her banka kullanıcılarına 7/24 hizmet vermemekte ve hafta sonları işlem yapmamaktadır. Bu da sizin canınızı biraz sıkabilir.

3. Adım: Emir Verme

Aracı kurumlarınızın veya herhangi bir kripto borsanızdan emir vererek işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Kripto para borsanızın al-sat kısmına giriş yapıp, istediğiniz fiyata emir verip işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Bitcoin trust: Normal bir aracı kurum hesabı ile Bitcoin trust hisseleri satın alabilirsiniz. Bu araçlar, bireysel yatırımcılara borsa aracılığıyla kripto paralara ulaşım olanağı tanır.
Bitcoin yatırım fonları: Bitcoin ETF'leri ve Bitcoin yatırım fonları arasından seçim yapabilirsiniz.
Blok zinciri hisse senetleri veya ETF'ler: Ayrıca kripto paraların ve kripto para işlemlerinin arkasındaki teknolojide uzmanlaşmış blok zinciri şirketleri aracılığıyla dolaylı olarak da kripto paralara yatırım yapabilirsiniz. Alternatif olarak, blok zinciri teknolojisini kullanan şirketlerin hisse senetlerini veya ETF'lerini satın alabilirsiniz.
Sizin için en iyi seçenek, yatırım hedeflerinize ve alabileceğiniz riske göre değişecektir.

SORUMLULUK REDDİ: Burada yer alan bilgiler yatırım tavsiyesi kapsamında değildir. Bilgi vermek amaçlı paylaşılmıştır. Doğacak sonuçlardan Mistik Gündem sorumluluk kabul etmez.