ysozmen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

TAMAM VERDİM GİTTİ..
benim rank daha iyi teşekkürler

Tam35 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Devşirme amerikanvari kişisel gelişim zırvaları
5 milyar küsür yıllık evrenin çok kısa süreli ve yakın tarihli varlığı insanoğluna ''hayat biçmek'' kimsenin haddi değil
Bir hayat nasıl yaşanır pek çok dini, felsefik, ideolojik ya da kişisel fikir sunulabilir
Ama kapitalizmin ''başarılı olmalısın!!'' gazıyla yapılmaya çalışılan imaj her daim içi fos durur, öyle de duruyor
Konu açmadan önce hitap ettiğiniz ''sınıfı'' belirtseniz bu kadar yapay durmaz, şu toplumda, şu şartlarda bir insanın ajandasına 1 saat spor yazarsan adamı çiğ çiğ yerler

Sık sık konunuzu görüyorum olduğunuz, olmak istediğiniz ya da olmaya çabaladığınız ''profil'' öyle miğdemi bulandırıyor ki bir ara uzun uzun yazmak isterim
tamam hocam sakin. nefretinizi üstüme çekecek birşey yapmadım yemin ederim ki sakin

özellikle belirttim "bu hesaplar değişebilir" diye. değindiğim nokta kendimizi geliştirmek istediğimizde sınırlı vaktimizin olduğunu bildirmekti.

herkes bu süreyi istediği gibi değerlendirebilir. illa bunları yapmalısınız diyerek kimseye bir hayat falan biçtiğim yokta, sizin kaşıntınız nedir onu anlamadım?

hepimizin olmak istediği bir profil vardır ve olmalı da. kendimizi yontmayacak, değişip gelişmeyeceksek yaşamanın da geriye pek bir anlamı kalmaz.

"başarılı olmalısın" dediğiniz şeyde ne kapitalizm ne de bahsettiğiniz gaz vermek ile ilişkilendirilemez.

dünyaya gözlerinizi açmanızın arkasında biyolojik bir başarı var.
bu yazıları okuyup kendince anlamlandırmanızın arkasında evrimsel başarı var.
ve şüphesiz hayatımızı daha iyi bir noktaya taşımak için de elde etmemiz gereken şey tam olarak budur.

bunları duymak midenizi bulandırıyorsa, günü birlik yaşamanın ve hiçbir şeyi dert etmemenin başka yolları var.
bunun için ilk adımda benim konularımı okumamayı tercih ederbilirsiniz.

iyi forumlar.

Paramedik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
pazartesi başlayacağım
inşallah hocam be