hepimiz ticaret yapıyoruz ben şahsen başkalarına web sitesi yapıp teslim ediyorum gazete sitesi isteyen olursa onu da yaparım bu işler hesap kitap işi millete bedavadan amme hizmeti veremem ancak o işten çıkarım olursa para kazanırsam yaparım
Ya ben yanlış ifade ettim ya da siz yanlış anladınız hocam. Elbette hepimiz bu işi çıkarımız için yapıyoruz. Ne kadar severek yapsak bile bir şekilde yaşamamız için para kazanmamız gerekiyor. Bende web site kurulum hizmetleri sağlıyorum hatta kimi siteler için düzenli olarak seo hizmeti vermekteyim. Ancak benim anlatmak istediğim zaten bu değildi. Haber siteleriyle yarışabilecek bir web sitem yok benim. Elbette bazı anahtar kelimelerde üstlerinde yer alıyoruz ama bu demek değil ki haber sitesinden daha otoriteriz.
Hatta hazır konu tekrar canlanmışken biraz daha açıklayıcı olayım.
Öncelikle haber sitelerini geçemiyor olma sebebimiz en başta arada ki otorite farkı.
Çok yazarlı bir sistemdeler, günde yüzler belki binlerce içerik yayınlanıyor, muazzam trafikler alıyorlar ve insanlar bir nevi "güveniyor". Bir marka olmalarının, profesyonelce tamamen bunun üzerine kurulmuş yüzlerce, binlerce çalışanları olması bizi geriye düşürüyor.
Zaten herkesin isyanının sebebi bu değil mi? Rekabet etmek için aynı koşullarımız yok çünkü.
Peki bunu nasıl başarırız?
1.Sağlam bir ekip oluşturmak
2.Çok ciddi rakamlarda sermaye ve yatırım
3.Gerçekten kaliteli içerik oluşturmak
3 potansiyel seçeneğin arasında muhtemelen hepimize uyabilecek tek bir seçenek var ki o da 3. seçenek.
"Benim içeriklerim kaliteli ama haber sitesi benim üstümde" diyorsanız zaten yeterince iyi değilsinizdir, ya siteniz yenidir, ya seo hataları vardır, ya makaleniz yeterli değildir, ya kullanıcı etkileşimi zayıftır.... uzar gider. Fakat muhakkak bir yanlışlıklık vardır. Neden bunu savunuyorum, çünkü tr'de pek kimsenin adını bile bilmediği Pogo-sticking dediğimiz bir gerçek var. Pogo-sticking google da arama yapan bir kullanıcının bir web sitesine girip geri çıkıp, bir alt sırada ki web sitesine girmesidir. Bu davranış google'a der ki "ben ilk girdiğim içeriği sevmedim". Dürüst davranalım bir haber sitesinde (söz konusu dev gazetelerde) aradığınız bilgiyi bulmak için önce aradığınız soruyu 20 kere tekrar eden cümleler okumalıyız, ardından bir kaç reklam görüp, haberin devamı butonuna tıklayıp oradan bilmem ne yapmalıyız.... Kullanıcı olarak hangimiz severek bir haber sitesine giriyoruz? İşte bu tarz yöntemler kullanıcıyı pogo-sticking'e itiyor. Böylece bizim web sitemizin üste taşınma ihitimali daha da yükseliyor. Tabi burada backlink farkı, otorite farkı, yaş farkı, kaliteler, anahtar kelime kullanımları, iç linklemeler vs vs saymakla bitmeyecek yüzden fazla etken var.
Benim anlatmaya çalıştığım şey bu, biz bir içerik için oturup aylarca emek vermiyoruz/veremiyoruz, ama onlar ekip olduğu için bizim bir ayda yaptığımızı 1 günde yapabiliyorlar. Bu yüzden diyorum ki bence ne google hatalı, ne haber siteleri hatalı, bence biz yeterince iyi değiliz.
Umarım anlatabilmişimdir iyi forumlar, iyi çalışmalar dilerim