ismailcavus adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
zamları savunmaya kimsenin hakkı yok onu baştan diyeyim. En basiti 2019 yılında guzelhosttan reseller hesabı(10 domaın 2gbram 2gb cpu) 116.82 TL iken şuan 884.88 TL o zaman dolar 7tlydi şuan 17 tl ama zam neredeyse 8 kat. Her kalemde öyle. Ekonomi felaket derecesinde kötü ama bizim millet de en hafif tabirle acımasız.
Evet zaten bu fiyat artışlarının tek nedeni de doların artması dimi hocam. Evimin giriş katını ofis olarak kullanmak amacıyla şirketimin yasal adresi gösterdim. Ortalama tükettiğimiz su aynı. Evde kullandığım aynı birim suya 70 - 80 TL bandında ödüyorum. Ancak giriş kattaki daire işyeri olarak geçtiği için ödediğim fatura 246 TL. Daha bunun elektriği var, personel giderleri var. Var oğlu var. Ayrıca hosting örneği verdiğiniz için az biraz donanım fiyatlarına bakarsanız aslında maliyetin ne kadar arttığını görebilirsiniz. Sunucuların kabini ayrı para, içindeki ram, disk vs ayrı para ve sürekli çalıştığı için hem çalışma süreleri ciddi kısalıyor hem de veri kaybı olmaması adına sürekli yedekli çalışılması gerekiyor. Veri merkezlerinin soğutma vs gibi ekstra durumlarını da bu tabloya daha henüz dahil etmedim.