Öncelikle siteyi alırken projenin fikrini de satın alıyorsunuz. Böylece 45bin verip fikir de alıyorsunuz. Fikri iyi değerlendirip 45 bini çok kısa sürede çıkarmak sizin elinizde. 20 ay diyorsunuz ama sonraki 20 ay bu siteye bakmayacak mısınız? Her ay aynı mı kalacak? Eklediğiniz içerikler öncekilerin üzerine binerek kazanç ve hit artmayacak mı? Yanlış hesaplıyorsunuz.
Her site satış konusunda dikkat ederim. Genelde sadece son aylık kazancını 10 20 30 ile çarparlar. Bu yanlış. Size fikir de satılıyor. İlgili projede pek çok analiz var. Pek çok keyword var. Üzerine artı içerikler var. Hepsini silip sadece kazandığı parayı değil, kazanacağı parayı da hesaplamanız gerekiyor.
Daha önce pek çok site sattım. Forumda hiç satışım olmadı. Çünkü burada sadece aylık getirisine para veriliyor. Bazı projelerin potansiyeli çok büyüktür fakat sahibi kazanmayı bilmiyordur. Alırsınız tecrübenizi katıp üç beş ayda 2x yaparsınız. Kaldı ki kendisi aldığı gibi bırakmamış büyütmüş. Siz de büyütün 2x yapın. İster satın ister 20 ay dediğiniz süreyi 10 ay yapın 1 yıl olmadan amorti etsin. Daha sonraki yıl size kâr bıraksın.
Böyle değerlendirebilirsiniz. Kendi fikrim.
Ekleme: yanıt kaldırılmış bu yüzden mesajım boşa çıkmış. 45.000 çok diyen birine yazmıştım bunları. Sadece gelire bakarak projedeki emek, isim, otorite çöpe atılmamalı. 1 yıl önce yazılmış yazının otoritesini para ile alamazsınız. En iyi ihtimalle 1 yıllık emekle alırsınız. O da ilgili içerik 2 yıllık olmaz da silinirse. Zaman kıstasını göz önünde bulundurmadan sadece kafanızdan 12x 24x yapmamalısınız.
Konu sahibinin görselleri ve açıklamasına dayanarak söylüyorum fiyat iyi.