Memurun şu an %33ü garanti ancak bu zam değil enflasyon farkıdır yani yılık ilk 6 ayında kaybettiği paranın geri verilmesi, ek olarak sözleşme zammı var %6 %39 yapıyor, haziran enflasyon verisi de açıklanınca tahminmce yuvarlama ile %45 iyileştirme olacaktır, ancak asgari ücrete enflasyon kadar zam yapılırsa artık iyiden iyiye istifa etmeyi düşüneceğim, çünkü birçok kamu kuruluşuunda yol yemek yok, bunları düşünce benim maaş şu an zaten asgari ücretten düşük kalıyor, (Birçok asgari ücret ile çalıştıran firma yemek kartı yol vs veriyor, vermeyenlerde çalışacak kadar vasıfsız değilim 2 dil biliyorum 4 yıllık üni mezunuyum) asgari ücret memur zammı farkı her geçen gün kapanıyor memuriyetin bir avantajı kalmadı, birçok insan haberlerde görüp gaza geliyor yok memur 9k alıyor 10 k alıyor diye ama konu sahibi arkadaşın yazdığı gibi maaşlar bu seviyelerde ek olarak birçok kurumda yol yemek yok cepten gidiyor.
O yüzden çok bir beklentimde yok maaş ile ilgili zam ne gelirse gelsin, ben 2023 haziranı bekliyorum sadece...
Hay ağzına sağlık be abi, 2016da girdiğimde asgari ücreti bir buçuk kat alıyordum çok değil ama şimdi gör ki aradaki fark çok az. Malasef bende haziran 2023 bekliyorum sonrası duruma göre haraket ederim.