Cevaplara baktım da bazı bilgiler direk olarak Yanlış.
- C#'ı sadece masaüstü programcılığı olarak düşünmek doğrudan yanlış. C# ile web uygulamaları geliştirilebiliyor. Web api tarafı. Özellikle de Blazor çıktığından beri Angular gibi dillerden dönüşler başladı, web tarafında kendisine level atlattı. Microsoft Blazor ile güzel bir atak yaptı. Fakat api tarafında .net core (C#) kullanacağım diyorsanız, diğer kısımlar için react, vue gibi seçenekleriniz var. Aynı durum Php için de geçerli. Php'de kendisini kanıtlamış, güvenilir bir dildir.
- Masaüstü için sadece C# ile geliştirme yapılmaz. Python ile de geliştirebilir. Özellikle de yapay zeka konusunda python oldukça iyi.
- Android için Java da kullanılabilir. Tabi bir tercih yapılacaksa, Kotlin tercih edilmeli.
- Oyun ise Unity C# doğru fakat Unreal Engine'de geliştirme yapmak isterse C++ kullanabilir.

Kısacası önce algoritma öğrenilmeli. Algoritması iyi olmayan bir yazılımcı, hobinin ötesine geçemez.

Algoritma kavrandıktan sonra da hangi alanda ilerleyeceğini belirlemeli, hangi alanda kendini daha meraklı / ilgili olarak görüyorsanız o alandaki diller karşılaştırılmalıdır.

Daha dün biri ile görüştüm. Kendisini de yaptığı işlerden tanıyorum. Ben her dili biliyorum dedi. Bir yazılımcı, her dili bilemez. 1-2 alanda uzman olabilir doğru fakat her alanda olamaz. Bu tip insanlardan uzak durun. Eğitim almak istersiniz, kendisi de eksik bildiğinden size yanlış aktarır. Bir proje yaptırmak istersiniz, her birinden biraz biraz kullanır, projeniz tarhana çorbasına döner.

Şu hataya da asla kapılmayın: En iyi dil şudur, web php ile, masaüstü C# ile, android xxx diliyle demeyin. Her dilin kendisine göre artıları ve eksileri vardır. Burada önemli olan sizin hangisini seveceğiniz ve isteklerinizi / beklentilerinizi karşılayıp - karşılamayacağıdır.

Körü körüne bir dile bağlanmayın. Kendinizi sürekli geliştirin. Uzmanı olmasanız da farklı programlama dillerinin mantığını bilin ki, bir proje geldiğinde neyi, nereden ve nasıl çözeceğinizi bilip, işi paylaşabilin.