hocam iki ornek arasındaki fark su, katil, hirsiz vs. baskasina zarar veriyor baskasinin kisisel ozgurlugunu ihlal ediyor. ama escinsel evliligi yapan kimsenin baskasina bir zararı yok iki tarafin da kendi istegi ise.
kimse desteklemek zorunda degil ama baskasina bir zarari yoksa bence saygi duymak durumunda.
simdi diyeceksin ki zarari var kotu ornek. sen demesen de bu fikirde olan cok kisi var. olaya oyle yaklasirsak bagri acik elinde tesbih maco maco takilan birisi benim sahip olduğum kulturel degere aykiri ve bence cocuguma yanlis ornek oluyor. ne yapalim yasaklayalim mi

boyle olmamali. sirf gordu diye ozenecek insanin zaten kendisinde de icsel bir durum vardir.
dediğim gibi hocam burası imtihan dünyası
Allah dilediğini dilediği ile imtihan eder
inşaAllah kazananlardan oluruz
zarar kavramına gelecek olursak eğer kuralları insanlar koyarsa , kural koyucular canları neyi isterse onu kural olarak getirir. mesela zenginler fakirleri *** kölesi olarak kullanabilir der vsvs
bu yüzden hüküm koyucu olan Allah olmalı
o da hükümleri koymuş,benim yolumu çiziyor.
yine sizin verdiğiniz örnek üzerinden gidersek bir kadını sözlü taciz etmek en doğal hak olmalı. malum dudak,ses,bakış hepsi onun vücudu.
anlaşılıyor ki kişilerin gizlice yaptığı hatalar özgürlük adı altında yapılınca toplumun temelini uçuruyor. ve anlıyorum ki toplum içinde yapılan şeyler gizli yapılandan çok daha büyük bir soruna neden oluyor
binlerce örnek verebiliriz. fakat uzatmamak adına burada bırakıyorum
tek isteğim farklı açılardan olaylara bakmayı öğrenmeliyiz. yoksa ,ya vay ahlaksızlar ya da sana ne kardeşim kendi tercihi diyen iki yanlış kutba gidiyoruz.
iyi forumlar