Merhabalar,
Turizm sektöründe uzun süredir web siteler üzerine çalışıyordum. En sonunda elimdeki domaini değerlendirmek isteyince bir heves başlayıp 25 Nisan'da siteyi kurup yayına aldım. İlk içeriği de 25 Nisan'da yayınladıktan sonra 26 Nisan'da 2 içerik daha yayına aldım. Ancak site bir türlü indeks almamıştı. Sonra 10 Mayıs tarihinde 4. içeriğimi yayına aldım.
Bir süre daha bekledikten sonra; search console biraz oturmaya başladı. Sitede herhangi bir hit belirtisi olmamasına rağmen içerikler de biraz sıralama almaya başladı ama hala sitede indeks sorunu vardı. Herhangi bir imleme veya paylaşım, adwords veya link alımı yapmadım.
Adsense'e dayalı pek az süre çalışmıştım. Önceki sitelerimde de genelde paravan olarak kullandığım sitelerde adsense alıp aylık 200-300 TL gelirlerde çokça satış yapmıştım. Bu sitelerden birkaçını kontrol edeyim derken gezintiler.com için de bir başvuru yapayım dedim.
Yaklaşık 1 hafta sonra sadece 4 içerikle onaylanmış, onu da bunu şans eseri mail kutumu kontrol ederken fark ettim.
Sitede ne bir hız optimizasyonu ne başka birşey var. Hatta temanın demo reklam görselleri bile duruyor. Bakalım bu işin sonu nereye varacak ancak elimdeki yaklaşık 100 kadar özgün içeriği önümüzdeki 4-6 aylık dönemde yayına almayı düşünüyorum. Uzun vadede iyi bir gezi sitesi oluşabilir belki de kim bilir