Merhaba arkadaşlar. Herkese iyi forumlar. Web ajansları için satış scripti yazıyorum. Ödeme yöntemi olarak Havale ve Kredi Kartı (Paytr) olacak. Aklıma takılan bir kaç konu var.
Paytr komisyonunu müşteriye yansıtacağım. Kredi kartı seçerse müşteri, fatura tutarına göre paytr yüzdesini hesaplayıp toplam tutara ekleyeceğim. Ancak komisyonu ödenecek tutara ekleyince otomatik olarak paytr'nin benden keseceği komisyon da artmış oluyor. Bu durumu nasıl çözebilirim? Ayrıca Kredi kartı ile ödeme komisyonuna kdv uygulanır mı? Konuya hakim arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.
Aşağıda eklediğim resimde de görebileceğiniz gibi, ürünüm 500 tl, kdv ile 590 oluyor. benim cebime 590 girmesi gerekiyor. 590'ın paytr komisyonu ise 17,64 tl. ancak 590+17,64 yapıp ödemeyi o şekilde alırsam zarar ediyorum. çünkü paytr her durumda benden %2.5 kesecek. böyle bir kısır döngü var. bunu nasıl çözebiliriz? buna bir de taksit durumunda vade farkı olayı girecek. daha önce bu işi yapan arkadaşlar nasıl çözdü acaba?