alemburda adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,
plesk panele sahip vps kullanıyorum sunucuyu aldım mail gönderdiğimde gmail spama düşüyor.
Spam testi yaptığımda rdns uyarısı verdi sunucu isimleri server.alandi.com böyle bir alan adı yazıyor bu siteyi tanımıyorum benimle alakalı değil.
neyse server.alanadi.com satın aldığım firmaya yazdım ptr kaydını server.siteadim.com yaptım ancak bu severde hangi domainde webmail.alanadi.com veya mail.alandi.com yazsam gidiyor server.siteadim.com burada eklediğim alan adının ana domainine yönlendiriyor.

PTR kaydıyla ilgili doğru dürüst bir kaynakta yok. mantığını çözemedim gitti çıldıracağım.
Merhaba alemburda,

RDNS / PTR kaydını güncellediğiniz ip adresi muhtemelen daha önce başkası için tahsis edilip rdns oluşturulmuştur. Sizde yeni sahibi olarak güncelletmişsinizdir. Bu normal bir durum.

RDNS kısaca ip adresinin kime ait olduğunu kontrol eden karşı kaynağa sunan bir sistemdir. Örneğin bir mail sunucusunda EHLO/HELO için (hostname) tanımını ifade eder. Hostname server.domain.com ise ip rdns de server.domain.com olabilir, server.domain.com ile webmailede, hosting kontrol panelede erişebilirsiniz. Hostname ssl kurabilirsiniz. Sunucunuzdan çıkan maillerin karşı tarafca nereden geldiğininin anlaşılmasını sağlayabilirsiniz. Mail sunucunuzda bu işlemleri bir sistem uzmanına yaptırabilirsiniz.

İyi çalışmalar.