SadeceKoray adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Acımasız olma şimdi bu kadar
Dün gibi, dün gibi, çekip gitme
Bırakta, sarılayım yaklarına
Kum gibi, kum gibi, ezip geçme...
Mevzuya cehalete hazımsızlığa çekememezliğe ötekileştirmeye ayrımlaştırmaya insanları kutuplaştırmaya bak ya konuyu açan arkadaşın paylaştığı 4 satırlık şarkı sözüne gelen tepkilere bak gerçekten utanç verici.. Arkadaş Şarkı sözü paylaşmış içinden gelmiş hoşuna gitmiş hep aynı ne dediğini bilmeyen insanlarda yine kudurmuşlar.. Yav Allah için sizin işiniz gücünüz uğraşacak birşeyiniz yokmu ? Kendinize gelin az bırakın bu kafa yapısını konu sahibi şarkı sözü paylaşmış 4 satır mevzuyu alıp yine bambaşka noktalara götürmüşsünüz çocuk birşey dememiş sadece söz paylaşmış gelen cevaplara bak gerçekten yazık zihniyetinize kafa yapınıza… Allah sizi hidayet etsin hayırlı bir kapı açsın, boşlukta kalmak yapacak bir şey bulamamak işte adamı böyle noktalara götürüyor..
Konuyu açan kardeş çok güzel bir dörtlük alıntılamışsın güzel kardeşim.. Gelen eleştirilerede tepkiyede takılma bu ülke ne çektiyse gericilerden çekti linç çilerden çekti seni beni ötekileştirenlerden çekti bu sebepleri böyle sıralayıp tek tek yazarım ama ne yazık ki bunlarda anlayacak idrak edecek kafa olgunluk meziyet olmadığı için bunlarıda kavramaları beklenemez.. Rahmetli Ahmet kaya’yı eleştirecek vizyonda misyonda olamayacak insanlar gelmiş burada yok öyle olsa severdik böyle olsa severdik ayağı yapıyor, sizin gibiler sevse ne olur sevmezse ne olur? Kendine faydası olmayan insan evlatlarının bir başkasınada faydası yararı olmaz.. Sorunun kendinde olduğunu kavrayamayan insanlar sorunu başkasının huzurunu bozmakta bulur.. Senin gibi biri sevse ne olur sevmezse ne olur?

A.AY adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ahmet Kaya ülkede iken sanmiyorum o tür şeyler diyeceğini. Kürtçe bir şarkı yapacağım diye linçlendi. Ülkeyi terk etmek durumunda kaldı. Yani ülkeyi terk ettiği saatten sonra ne yaptığı ne söylediği pek benim için önemsiz. Siz x bir ülkede dünyaya geldiniz örneğin. Etnik kökeninizden dolayı kendi dilinizde şarkı yaptığınızı söylediğiniz için linçlenip ülkeyi terk etseydiniz o saatten sonra ülkeye elbette farklı gözle bakar. Ve anarşi örgütlerin içine düşersiniz.
Burda sorulmasi gereken soru Ahmet Kaya değilde mesela neden yıllarca Kürtçe yasaktı.
Türk biri olarak soruyorum sizlere.
Bugun pkk adlı terör örgütünün çıkması saniyorum 70 80 lerdeki yasakçı düşüncelerden dolayı.
Bir yandan etnik bir yandan dinsel mezhepsel ayrılıklar ülkeden çok şey götürdü
Sivas Maraş vb çokça olaylar yaşandı. Umarim bundan sonra yaşanmaz
Hocam çok güzel özetlemişsiniz gerçekten ama hayatında mana olmayan insanlardan anlam vermesi gereken cevaplar bekliyorsunuz. Ne yazıp açıklarsanız açıklayın bunların verecek cevapları sadece ırkçılık ve ötekileştirip ayrımcalık üzerine olur denemesi bedava.. Adam akıllı oturup mantıklı cevap vermeleri beklenemez çünkü hayatları insanların ırklarını dillerini ötekileştirmek ayrıştırmak eleştirmek üzerine kurulu savunma mekanizmaları bu şekilde çalışıyor..
Pipocu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Buna takılacağınıza FETO`yu özleyen ve ne olur gel hoca diye ağlayanlara takılın.
Onlara takılamazlar hocam görmemezlikten gelirler safa yatarlar hesaplarına gelmeyen konularda.. Ülkede Her yere her kuruma arapça tabelalar asıldı görmezden gelirler, karadenizin en güzel yerlerini araplar istila etti umursamazlar hatay’da tüm nüfus neredeyse suriye’li oldu bakmazlar bile ama mesele bu oluncada memleket savunucusu kesilirler kılavyeden heybetlenirler tahammulsüzleşirler.. Aynı kimliği taşıdğın aynı dili konuştuğun aynı ekmeği paylaştığın aynı mahallede oturduğun insanlara karşı ayrımcalık yapıp ötekileştir ama bunlarıda görmemezlikten gel sonra sormazlarmı adama bu ne turşu bu ne lahana diye ??