Merhabalar arkadaşlar. Eşim ve ben çalıştığımız için birikimimizi bir butik dükkanına bağlamak istiyoruz. Sıfırdan başlayacağız. Daha önce yapan oldu mu aramızda? Bulunduğumuz mevkide kadın giyim üzerine hiç dükkan yok tesettür ağırlıklı olacak. İlk etapta küçük bir dükkan kiralayıp başlayıp tutarsa büyütmek istiyoruz. Şal, iç giyim, çocuk giyim gibi. Dolap, instagram vb sosyal mecralardan da satış yapmayı düşünüyoruz. Kendi sitemizi kurup da aynı şekilde. Sizce tutar mı Skt sorunu yok en azından. Tecrübesi olan var mı acaba?
Fiziksel mağaza açarak çok masraf yaparsınız, bir de sıfırdan başlamak bu ekonomi de aşırı tuzlu olur, tek kötü tarafı bir ürünü seri halinde alma zorunluluğunun olması. Tesettür giyim normal kadın giyime göre daha tuzlu, şal ile bile girmek yaklaşık olarak sadece internetten satış için 50-60k civarı bir sermaye istiyor, rek, kumaş özelliğinin farklı olması, şal satışları da aynı seriden min 20 adet alım yapılıyor.
Beni nacizane tavsiyem sizlere ucu açık bir şekilde başlamak yerine, en başta tek yönlü başlayıp ilerledikçe genişlemeniz, atıyorum ilk başta bir butik açıp sadece şal satışları yapabilirsiniz.
Saydıklarınızın arasında en zoru çocuk giyim, yaş renk ve kumaşların sağlıklı olması seri ile satılan her ürün çok problem yaratıyor.
Şal dükkanı olarak açabilirsiniz fatih, yazmacılar çarşısı falan bir çok konumda toptancı bulabilirsiniz, bende geçtiğimiz ayda şal üzerine bir şeyler yapmayı planlyordum ama 30 40 bin tl ile yapılacak iş değil maalesef