konuyu özetlemişsiniz sanırım. teşekkürler
Altyapı olmadan script kurulmaz tabiki. Ama buralarda sana adan zye anlatmaz kimse doğası gereği burası ticaret ortamı olduğu için parası ile yaparsa yaparlar. Ben bilgisayara xampp kurdurcaktım 200 lira para istemişlerdi. Burada istenilen paranın sınırı yok. İsteyen istediğini verir. Türkçe google çoğu kurulum bilinçli yok. Yoksa bu kadar adam taş mı yicek. Wermezler internete. Sen kendin vakıf olacaksın. Bilgi güçtür dostum. Kimse yeni birisi öğrensin istemez. Bu böyledir rekabet durumları. Ne kadar az bu konuları bilen olursa bilen para kazanması o kadar fazla olacaktır. Şimdi kolay olsa dehşet paralar verirlermiydi yazılımcılara Yazılım işi orta çağ İncil kopyalanmasını yasaklayan Papalık gibi bir durum. İleride yazılım işlerini düşünen robotlar yapacak. Ama kendin öğrenmen her zaman iyidir. Türkçe kaynaklar çok azdır Linux olsun dğer konular olsun youtube hindistanlı açıklayıcılar var. Ben debianı seçme nedenim ingilizce güzel kurulum rehberleri olması. webmin ise bir nimettir. Eğer öğrenirsen cpanel gerek kalmadan web siteni yönetebilirsin webmin baya özellikleri var. Yönün yabancı forumlar ve ingilizce içerikler olsun. Öğrenince sende burada ücreti karşılığı yaparsın. Kolay gelsin