Hocam kusura bakmayın da Almanya'ya giden Türklerin paylaşma duygusu benliğinden silinmiş inşallah bulursun bı yer
Öyle değil hocam tam tersi, burada bir fayda görürsen Türklerden görürsün. Evini açmak isteyen misafir etmek isteyen, yardım etmek isteyen çok kişi oldu. Allah razı olsun hepsinden, kaldığımız yere yemek getireni mi ararsın, çocuklara hediye getireni mi.
Ama kanunlar var be uymak zorundasın, herşey bizim bildiğimiz gibi olmuyor ve maalesef büyük evler ya çok az ya da fiyatlar limitlerin üstünde. Pahalı bir ev tutmak istiyorsun, ev sahibine farkı ben ödeyeyim size dediğimde bu yasal değil diyor kabul etmiyorlar. Almanlar kanunlara çok saygılı ve korkuyorlar.
Türkiye' de milletimiz her halde Almanya'da Fransa'dakiler villalarda yaşıyor zannediyor, ev sorunu ciddi bir sorun, evler metrekare olarak küçük maalesef, hep diyorum vize alabilen herkes atlasın gelsin Almanya' da fabrikada çalışan akrabasının yanında 1 ay yaşasın, nasıl çalışıyorlar, nasıl yaşıyorlar, her şeyi ilk elden görsün. Eksisi var artısı var, gelin görün yaşayın.
İnşallah en kısa zamanda aradığın kriterde ev bulursun, ciddi bir sorun, elimden bir şey gelmiyor iyi temennilerden başka...
Çok teşekkür ederim ilginiz için evet maalesef büyük ev sorunu çok fazla. Kiralar savaştan önce artmış zaten, savaştan sonra gelenlerle birlikte %40 lara varan bir artış da var.
Allah acil şifalar nasip etsin inşallah biran önce ev sorununuzda çözülür.
Allah razı olsun hocam.
Biraz şans işi hocam bir arkadaşım Berline taşındı aynı haftası ev bulup çıktı. Umarım en kısa zamanda bulursunuz.
Hocam hayat piyango gibi

benim bir tanıdık ailem de 2 köpeği 2 çocuğu ile Bochum a gitti 2 gün sonra vermişler evi.