Ben istanbuldayım hocam dediğim gibi 94 net yeterli oldu. Evet kontenjanlar hissedilir bir şekilde azaldı ama not ortalamaları da düşmüş. Yani aynı netlerle girebiliyorsun hemen hemen. Şahsen hedefim istanbul değildi anadoluda da olsa hukuku devlet okulunda bitirmekti. Eğer hedefin böyleyse 80 net ve üzeri yaparak birçok şehri yazabilirsin. İstanbul içinde sınırları biraz zorlamak gerekiyor ama son 5 yıla bakıldığında istanbul için 91 - 97 arasında gidip gelmiş gerekli net sayısı. Aşağı yukarı bu bandı bilerek sınava hazırlanmanın faydalı olacağını düşünüyorum ve dediğim gibi yks e de girdim dgs e de konu sayısı yarı yarıya oynuyor dgs denemeleri çözdüğünüzde fark edeceksiniz yks e göre ortalamalar çok daha yüksek çıkıyor. Kontenjanların düşüşü büyük bir etki yaratmadı yani çünkü sınava giren öğrencilerin de ortalaması düştü eskiden hukuk dgs çalılanlatın ortalaması yüksekti 90 net üzerinde rekabet ediyorlardı şimdi 70 80 bantlarına kadar düştü. dgs nin avantajı da bu baraj sıra uygulamasının olmaması. Kontenjanı çok dikkate almanızı önermem yks deki gibi büyük oynamalar yaratmıyor 92 net lazımsa 93 94 net gerekli oluyor böyle bi yorum yapabilirim.
Teşekkür ederim hocam. Çalışma programı konusunda neler yaptınız? Ayrıca genel olarak kaçıncı sınıftan devam ediliyor hukuk programında? Siz tavsiye eder misiniz?