Geçen sene ben yaptım hocam. Adaletten hukuka geçiş için dgs de120 de 75 yaparsan paralı okullara gidebilirsin. Anadoludaki devlet okulları için 80 90 net gerekiyor istanbul içinde 94 diye hesaplanmıştı geçen sene. TYT AYT'e göre daha kolsy bu şekilde hukuka geçmek. Çünkü yks de artık 100 bin sıra şartı var hukuk yazabilmek için o da 90 tyt + 40 50 ayt neti istiyor. Buradaki avantajın ayt gibi bir sınava girmeden tyt den daha kolay bir sınavda 80 90 net yapman. 60 mat 60 türkçe sorusu var yks e göre fen ve sosyal yok. Matematiğin 28 tanesi problen zaten türkçenin de 40 civarı paragraf. Dgs tyt e göre daha kolay bir sınav. Hukuka geçmenin en rahat yolu bence. Önlisans puanın yüksekse çok oynatıyor dgs puanını duruma göre 10 net daha az yaparak girebilirsin
Siz şu an neredesiniz hocam? Birde kontenjanlar az olduğu için bu şekilde bahsettiğiniz netler yeterli oluyor mu? Çünkü pandemi döneminde çok fazla mezun verildi özellikle adalet programından. Bu sebeple üstteki arkadaşın dediği gibi kontenjanlar düşmüş sanırım. Bu konuda soru ve izlenmesi gereken yol konusunda tavsiyeniz var mı? Çalışma programınızı nasıl yaptınız? Çünkü çevremde de (geçmiş dönemlerde) dgs ye hazırlanıpta hukuka geçemeyen neti düşük olan çok kişi tanıdım