Çok teşekkür ederim, bazı firmaları görmemiştim iletişime geçeyim. Dediğiniz gibi bir de kira limitlerine uymam gerekiyor, bölgeye göre değişiyor ama 900-1100 euro arası limitler var.
Alman gruplarına da yazdım ama çok fazla saçma sapan cevap verenler olunca moralimi bozmamak adına daha fazla yazmıyorum.
Vakit ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
Almanya'da bir kısım insan immigrantları sevmez. Özellikle Avrupa dışından geldiklerini düşünüyorlarsa. Buna maruz kalmamak için çoğu insan Türk muhitlerini tercih ediyor. Özlediği lezzetleri de tatma şansları oluyor. Kolay arkadaşlıklar kurulabiliyor.
Buradaki sıkıntı giriş katta 4 odalı ev aramak .Giriş katta bu büyüklükte bir ev bulmak ciddi anlamda zor olabilir, özellikle Almanya'da. Kolay olması için bunun popüler olduğu muhitleri tercih etmek zorunda kalırsınız. Şöyle düşünün. Bir muhitte genç yoğunluğu fazla ve tek odaya rağbet fazla ise, dairelerde buna göre oluyor. Ancak, muhit eski ve büyük ailelerin bolca görüldüğü muhit ise, oda sayıları her yerde fazla olabiliyor. Ben giriş kat olarak 3 oda aradığınızda şansınızın daha çok olacağını düşünüyorum. Ancak, ihtiyaç 4 ise, 3 aramanın da bir esprisi olmayacak. 3 dilde de ayrı ayrı Facebook gruplarında arayın. Hiç kimseye ön ödeme yapmayın ve son derece dikkatli olun. Facebook grupları sitedeki ilanlar ya da şirketlere pek benzemez. 50 türlü yöntemle elinizdeki parayı dairenin içerisinde bile alıp kaybolabilirler.
Kolaylıklar dilerim