ben ötanaziden yanayım...acı çekerek ölümü bekleyen ister hayvan olsun ister insan,uygulanmasından yanayım.yapılacak herşey yapılmış,kurtarma şansı yok,kendi kendine acı çekerek ölmesindense o acıyı dindirmek çok daha insancıl,mantıklı geliyor bana.daha önce bi konudada yazmıştım sanırım bunu,ben bi ara hastahanelerden çıkmazdım.evden çok hastahanelerde yatıp kalkıyordum,her hastahanede biraz iyi hissettigimde kalkıp heryeri gezerdim.o arada orada yatan,ölmek için yalvaran çok insan gördüm.adamın kimsesi yok,agır hasta,kurtulma şansı yok.yatırmışlar oraya,bütün gün öldürün beni diye yalvarıyor.doktorlar mümkün oldugu kadar agrı kesici filan veriyor ama bi yerden sonra o da işe yaramıyor.sadece kendi kendine ölmesini bekliyorlar,elden gelen başka bişey yok.bu adamın ötanazi hakkı olmalı işte.dedigim gibi aynı şekilde diger canlılar için de geçerli bu düşüncem.
ama,tabiki sırf x ırkından filan diye bi canlının öldürülmesinden yana degilim.ona kesinlikle karşıyım...benim büyüdügüm yerde köpek konuları çok meşhurdu.sokaktaki en masum köpegi dahi saldırgan,vahşi bi canavara çeviren ve onları dövüştüren insanlarla doluydu çevrem.o köpegi görüpte,aynı cinsten olan hepsini hadi öldürelim diyemezsiniz.bişey yapıcaksanız,o köpekleri bu hale getirenlere yapın.mesela pitbull ların daha önceleri bebek bakıcısı/dadı köpek anıldıgını bilmeyen yoktur heralde.şuanda onların en saldırgan köpek cinslerinden biri olmasının sebebi,o hayvanlar degil heralde.noldu da bu hayvanlar bu hale geldi?biçok kişi hala bu köpekleri bebekleri ile birlikte bakıyor,büyütüyor.