Evrende Trilyonlarca galaksi, her galaksi içinde yüzlerce milyar yıldız ve her yıldızın etrafında dönen gezegenleri çarptığımız zaman septilyonlarca gezegen var ve biz bu septilyonlarca gezegenlerden sadece birindeyiz ve var olan gezegenlerin %0,1 kadarında bile yaşam olsa milyonlarca farklı gezegende yaşam var demektir. Ortalama bir hesapla her yıldız etrafında sadece 1 gezegenin bile yaşanılabilir bölge içinde olması demek yıldız sayısı kadar yaşam ihtimali demek, matematik yalan söylemez. Çok sayıda değişik yaşam formu olduğu şu an dilden dile söylenen, korkulan, olduğu düşünülen hayali pek çok şeyden çok daha gerçek. Tabi 7 gözlü 5 kulaklı bilim kurgu varlıkları gibi değil, yaşama elverişli gezegenlerin yerçekimine göre boy ve ağırlık değişebilir, renk vs. gibi basit şeyler değişebilir belki gözler büyür parmak sayısı değişir ama öyle anormal şeyler olacağını pek düşünmüyorum.
18 bin alemden ve Kuran'ın 2 bin yıl öncesinden daha gerisinden bahsedilmediği söylenmiş, 18 bin konusu sadece bir hadistir, bağlantılı bazı hadislerde de Peygamberin dünyanın merkezi Mekke'dir dediği bilinir ve bu günümüz coğrafya bilgisine göre yanlış bir bilgidir. Ayrıca Kurana göre önce yeryüzü yani Dünya yaratılmıştır, daha sonra yıldızlar şeytanlara atış taneleri olarak yaratılmışlardır yani yazılana göre Dünya'nın evrenden daha yaşlı olması gerekiyor fakat bu durum da pek öyle değil. Şahsen doğru bilgi için kaynak olarak Nasa'nın verilerine bakmayı tercih ediyorum, yaşam ihtimali olan gezegenlerin ortalama uzaklığından ortalama sıcaklığı ve yerçekimi oranına kadar raporlayabiliyorlar, bilimin gözünü seveyim. Bu arada daha önce de yazdığım gibi tekrar belirteyim, 2 bin yıl öncesi olayı yanlıştır gerçektir diyemem çünkü Tevrat'a göre Hz. Adem günümüzden yaklaşık 6 bin yıl önce dünyaya gelmiştir ve ondan öncesi dünyada hayat yoktur ve Kuran'da Tevrat'ı tasdik eder, doğrulamak için gönderildiği Ayeti vardır. Kısacası 6 bin yıl öncesine kadar soyunun tükendiğine inanılan hiçbir canlı dinen yaşamamıştır, arkadaşın dediği gibi dinozorlar da buna dahildir. Başka bir gezegende başka bir yaşam formu ihtimali çok çok güçlü olsa bile sanıyorum kimse gözü ile görmeden tam emin olamayacak, bu olsa bizim için hayırlı mı olur yoksa felaket mi, bilemiyoruz.