Opencart size ne avantaj sağlar?
Opencart opensource bir yazılımdır. V4 ü en son beta aşamasındaydı. Birçok değişim yapacağını aktarmıştı daniel. Siz 4ten önceki sürümü kullanmaya başlayabilirsiniz. Avantaj olarak ücetsizdir lakin kod bilginiz olmadığı için ya danışman ile çalışacaksınız yada bir opencart uzmanını personel olarak çalıştıracaksınız. Benim şahsi görüşümdür şuan opencart'ın üstüne bir sistem yok. Yapısını çözmek biraz zaman alabilir ( kodlar açısından ) ama stabil çalışan bir sistemdir. Tekrar belirtiyorum işi bilen birisi ile yola çıkmalısınız. Tavsiye olarak personel barındırın. Danışmanlık pahalıya gelebilir. Personel her zaman yanınızda bulunur.
Sunucu ihtiyacı
Sunucu ihtiyacı tamamen sisteminize, temanıza ve trafiğinize göre değişkenlik gösterir. Size veilen trafikler bu etkenlerle 1 ayda bile bitebilir. Optimizasyonu iyi yaptırmanız gerekmektedir. Optimizasyonsuz bir sistem yada içerik size daha fazla para harcatıcaktır.
Woocommerce
Benim görüşümü sevmeyen olabilir ama eklenti ile yapılacak iş değil benim için eticaret. Wordpress kapsamlı bir CMS lakin çoğu ihtiyacı böyle eklentilerle karşıladığın bir sistem çok şişme yapabilir. Ben tam ürün kullanmayı tercih ederim devşirme ürün değil.
İlgili firma vs Opencart
İlgili firmanın detaylarını bilmiyorum. Çok ekstrem bir özelliğiniz yoksa ( m2 hesaplama vs ) eklentisiz birçok özelliği piyasa ihtiyacını karşılamaktadır. Basit eklentiler ile ( wordpress gibi değil bu olay ) ihtiyacınız olan özelliğide ekletebilirsiniz.
Sonuç
Maliyetiniz ciddi oranda azalabilir. Bu çalışma şeklinize göre değişebilir. İlgili firmaya vereceğiniz yıllık ücret ile opencart kullanıcak olursanız danışman yada personel ücreti kafa kafayada gelebilir daha uygunda olabilir. Riskleri göz önüne alarak yolunuzu belirleyin. Sonradan pişman olacağınız bir işe bulaşmayın. Allah kolaylıklar versin.