Merhaba arkadaşlar,
Ufak olduğunu düşündüğüm birkaç sorum var.
Cevaplayabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
Soru 1) Wordpress editörde yazı eklemek istediğimde maddelendirme yaparak eklemek istiyorsam ve herhangi bir maddenin altına görsel ya da kod eklemek istiyorsam maddelendirme kaldığı yerden devam etmiyor.
Aşağıdaki örnek görsel üzerinde söylemem gerekirse; Örneğin 1.maddeden sonra görsel eklediğim için 2.madde hem otomatik gelmiyor, manuel yazsam dahi maddelendirme şeklinde algılamıyor. Bağımsız görüyor. Ve bunun sonuncunda 1 ve 2.numaralar farklı hizalarda oluyor. Basittir muhakkak ama ilk bakışta anlayamadım. Muhtemelen aynı blok içerisinde olmadığı için farklı algılıyor. Ama görsel ya da kod ekleyince bloğu otomatik ayırıyor. Nasıl aynı blokta gösterip bu durumu aşabilirim ki?

Soru 2) WP Bakery Page Builder var. Ama WPBakery ile yazı eklemek istediğimde eklentilerime erişemiyorum. Örneğin; Syntax Highlighter eklentilerin birini kullanıyorum. Klasik editörde kod ekleyip bu kodun türünü sayfanın sağında çıkan eklenti detayları aracılığıyla düzenleyebiliyorum. Ancak klasik editör harici bunu yapamıyorum. WPBakery ile yazı eklemeye çalıştığımda bu seçenekleri göremiyorum, eklentileri de göremiyorum. Bir nevi klasik editörde ekleyebildiğim blok türlerini WPBakery'de ekleyemiyorum. Örnek görsel yine aşağıdadır.
Çözüm, öneri ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
İyi forumlar.