mallesef bunu yapamazsın. ancak clipboard'ı monitör edebilirsin. evet, windows aslında ne yaptığını farkındadır ama bunu uygulamalarla paylaşmaz diye biliyorum. bu dediğinin adı "hook". mouse klavye vb eventlerine progamını "hook"layabiliyorsun. ancak bunu yapan bir program yazarsan wndows bunu virüs thread olark algılayıp çalıştırmaz. bunun için sanırım "sign" edilmiş bir "mouse driver" gibi birşey yazman, onu da makinalara install ettirmen gerekir. eğer bu dediğin mümkün olsaydı tüm programlar diğer programları monitör edebilirdi. bu izin verilen birşey değil. Browserlar içerisinde de chrome konusunda şöyle birşey var. diğer uygulamalarla haberleşme bağlantıları sağlayan tek browser engine bildiğim kadarı ile chrome. microsoft edge de chrome engine kullanıyor. mozilla sanırım kendi motoru üzerinde çalışıyor. bir diğer deyişle aslında sana browser düzeyinde değil windows sistemi düzeyinde bir monitoring işlemi lazım.
bu dediğini ekran için yapabilirsin ama. ekrandaki görüntüyü sürekli monitor etmen, mouse koordinatlarını alman, mouse key'lerini algılaman mümkün olur ama o zaman da seçilen metnin tamamı ekranda mı, yoksa scroll edildi mi gibi şeylerle uğraşman lazım gelir. (bu sadece aklıma gelen bir not)
maalesef benim bilgim bu kadar... ama mantığım diyor ki bu iş olmaz. windows genel anlamda bir uygulada yapılan işleri başka uygulamaya bildirmez. mesela eskiden ekranda yıldız karakterii ile korunan şifre alanları vardı. hatta bu alanlar desktop uygulamaları içerisindeydi. bir küçük uygulama çalıştırırdın, mosue ile o yıldız karakterleri gösteren textbox'un üzerine gelirdin ve arka plandaki uygulama sana o textbox'ın gerçek içeriğini gösterirdi. windows 95 ve XP zamanında yapılıyordu böyle şeyler. hatta vb6 örnek kodu olduğunu bile hatırlıyorum sanki. ama bugün bunlar, haydi imkansız demeyeyim de çok büyük konuşmayayım ama, beni aşan çok zor işler...
sana kolaylıklar diliyorum.