Kardeşim öncelikle yaşadığın bu durumdan dolayı üzüldüğümü belirtmek isterim kira kontratları 1 yıllık yapılarda 10 yıl hükmü vardır herhangi bir şekilde sözleşmeye göre usulsüzlük yapmadıysanız kiracı fes etmediği sürece devam eder bırakın %50 yi falan %25 yapabilir en fazla özellikle devlet şu dönemde böyle sorunları çok irdeliyor güzel bir dille evden çıkmayacağınızı ve hukuki yollar gereği evde kalmaya devam edeceğinizi aktarın konuşmayı whatsaaptan yaparsanız iyi olur delil niteliğinde sizi sıkıştırır veya tehditkar konuşur hatta eve gelip bağırıp çağırma cüretinde bulunursa hiç
Çekinmeden polisi arayın tutanak tutturun ve ardından savcılığa suç duyurusunda bulunun
bu dediğiniz mesajı ne zaman atmam gerekir hocam ? 15inden 15ine kirayı ödüyorum ama kontratta yazan tarih 4 ağustos. ve oldu ki tebligat gönderdi onun süresi nedir acaba
Geçmiş olsun.. Yakın zamanda benzer bir olayda başıma geldi seni iyi de anlıyorum. Ev sahibinin derdi para sen 2K teklif etmişsin oda 3K kiraya veririm düşüncesindedir. Saçma sapan bir dönemdeyiz belirsizlik, fiyatlardaki yüksek artışlar herkesi zor duruma sokuyor. Benim şimdiki ev kiram eski eve göre 4 kat fazla ama bu evi bile zor buldum. Fiyat artışları yanında evde bulmak çok zor...
Bende aynı durumdayım 1+1 825 tl ye oturuyorum 3 senedır 600 le başlamıştık her sene 75 tl zam yaptık yakın zamanda arayıp eşimin annesi oturucak falan dedı 10 temmuzda kontratın doluyor ev bakmaya başla diye erkenden haber verıyorum dedı (1 ay vardı 10 temmuza) hep ev baktım 1 i çok uzak 4 bin lira istiyorlar biri çok küçük 2 bin lira istiyorlar bende 1000 lira kira teklif edecegım ve sonunu bekleyecegım. Sanırım kontrat bıtmesıne 15 gün kala otomatık yenılenıyormuş 13-14 gun kalmasını bekliyorum bitmesinin . Kiralarımı bankadan duzenlı yatırdım fakat kira ödemesini seçmedim havale yaptım hep. Bakalım ne olacak
geçmiş olsun hepimize umarım herkes yakın zamanda çözüm bulur