Sen kendin evden çıkma, ev sahibinin ihtarını bekle. Kendi oturmazsa ve 3 sene içinde kiraya verirse dava açabilirsin.
O ihtar çekmeden evi terk etmene gerek yok, %25 yasal zamdan bankadan yollamaya devam et kirayı.
sanırım kontrat bitmeden ben çıkamayacağım ev bulamıyorum yasal yollara başvurabilirsiniz demem gerekiyor.
Çok iyi niyetli davranmışsınız belliki çok düzgün bir kiracısınız ama ev sahibi sizin kadar iyi niyetli değil. Önceki verdiğiniz kiraları muhtemelen elden ödediniz dava edin, gidebildiği yere kadar diretin..
elden hiç vermedim hocam depozito dahil ağustos 2020 den bu yana her kiram bankadan gönderilme. benim kırıldığım nokta pandeminin pandemi olduğu zaman kiraya cıkmıstım ben çıkmasam %99 bu ev en az 1 sene boş kalacaktı. zaten ben cıkarsam 2500-3000 arasına verecek. benim de teklifim 2bin kira + depozitoyu da kiraya eşitlemek. daha ne yaparım bilemiyorum
Allah yardımcınız olsun hocam kiracılık çok zor iş ama kontrat bittiği için yasal yollara başvuruda yapsanız birşey elde etmeniz çok çok zor
ben oturduğum sürece kontrat otomatikman yenileniyor diye biliyorum ama o oturmaya devam ettiğim durumlarda geçerli sanırım. böyle bir durumda ne yapılır ben de ilk defa tecrübe ediyorum
Kardeşim ev sahibin vampir moduna geçmiş. Piyasadaki kiraları duyunca kan emme istekleri artar. bir avukatla konuş. kolay kolay seni çıkartamaz. bildiğim kadarıyla çıkman için baskı yapıyorsa ve sen bundan rahatsız oluyorsan 1 senelik kiran ve hatta taşınma masraflarını bile talep edebilrsin. Kanuni hakların var ve bunları bir avukat yoluyla öğrnemeni tavsiye ederim.
bir baskı yok sanırım hakkını yemiyim şimdi. sadece 20 gün önceki konuşma oldu. ve bu attığım mesaj. mesaja cevap vermemesi bir baskı sayılıyorsa evet şuan 1 haftadır ne zaman yazacak arasam mı ne yapsam diye diye 1 haftayı geçirdim. telefonda iletişime geçemeyeceğimizi bildiğim için aramakta istemiyorum.
Geçen sene zam yapmadığını belirtmişsiniz. Bence derdi gerçekten kira parası değil. Ve yine, bence evi satmaya çalışacak gibi duruyor. Umarım en yakın zamanda problemlerinizi aşarsınız.
geçen sene bu dönemler ne yapacaksın devam edecek misin diye aradığında devam etmek isterim ama kirada son 2-3 ay zorlandım biliyorsunuz demiştim. ( kira gününü ay ortasına çekmek istediğim için öyle dedim ) o da tamam o zaman aynı kira devam edelim demişti. evi yeni aldı ben ilk kiracısıyım.
böyleleri 2.100' e veririm der yine sizi çıkartır .. all lah kimsenin eline düşürmesin.
zaten önümüzdeki sene erken davranıp hemen çıkma düşüncesindeyim ama şuan hem evden çalıyorum hem çıkmak çok zor olacak benim için.