Merhaba arkadaşlar öncelikle konu doğrudan şikayet veya teşekkür konusu değildir. Olumlu olumsuz yönleriyle fikirlerimi belirticem. Forumda çok fazla öneri alan hosting şirketlerini kısa süre içerisinde neredeyse değiştire değiştire deneylimledim. Tek tek tecrübelerime değineceğim tartışma ortamı olmasını istemiyorum. Onca olumlu konunun yanında bir de bu açıdan bakın görün istedim.
@Veridyen; Uzunca bir süre bayi reseller hosting paketini kullanıyorum kendilerinden gayet memnunum saat kaç olursa olsun destek talebime cevap alabiliyorum fakat yaptığım testlerde sunucu yanıt süresi çok uzun olduğu için devam etmek istemedim ve paketimi iptal ettim. Bu süreçte saat farketmeksizin sürekli dönüş yaptıklarından ötürü teşekkür ederim.
Bu noktada bir sanal sunucu arayışına girdim. R10'da bir çok tavsiye gördüm ve denemek istedim.
@Verigom; Konularının altınada sipariş verdiğimde yazdım ve tecrübelerime değineceğimi söyledim. Kendileri 6 saat geçmesine rağmen plesk panelli vps sunucumu teslim edemediler. Kendileri ile iletişime geçtiğimde iade yapabileceklerini söylediler ve iademi aldım. Neden bu kadar geç kaldıklarını sorduğumda ise "Normalde otomatik olarak teslim ediyorduk fakat son sistem açıklarından dolayı artık manuel şekilde kurmak zorunda kalıyoruz. " şeklinde bir yanıt verdiler. Bu kadar net bilgim olmadığı için yorum yapamıcam fakat ücret iademi anında gerçekleştirdiler. Bu süreç içerisinde sunucumun kurulduğunu fakat plesk ayarlarının yapılması için sırada beklediğim söylendi. Başlamadan bu şekilde bir tecrübe edindim ve yolları ayırdık. Kendilerine teşekkür ediyorum.
@alastyr; İlk deneyimlediğim hosting firmasıydı ve kendileri her konuda hızlı dönüş yapıyorlar sanal sunucu fiyatları çok yüksek olduğu için bir aralar sanal sunucularını denemiştim. Bir e ticaret sitemiz tabiri caizse aldığı hit sayesinde patlamıştı ve saat 01:30 dan 02:30'a kadar sitemizin transferini yapıp sunucuları aktif hale getirmişlerdi. Bireysel hosting paketlerinide kullandığımda cpanel ve webmailde ücretsiz ssl kurulumu önceden oluyordu fakat paket yenilediğimde olmamıştı bu tarz bir sorun yaşamıştık. Genel olarak her türlü sorunumuza anlık cevap verdiler ve ücret iadesi kısmında en ufak bir sorun yaşatmadılar. Teşekkür ediyorum.
Şimdi sıra geldi forumda sürekli övülen tavsiye edilen hosting firmasına bende bu sebeple alıp deneyimlemek istedim ve tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.
@odeaweb; kullanıcısı ile iletişime geçtim vps paketlerinin yakın zamanda stoğa tekrar girip girmeyeceğini sordum. Bana yakın zamanda böyle bir planları olmadığını vds bir paket almam gerektiğini söyledi ve o şekilde de yaptım. Söyledikleri gibi bir saat içerisinde kurulum yaptılar teslim ettiler. Kullanmaya başladım plesk panel tarafında bir kaç ayar yaptım fakat çok fazla vaktim olmadığından sadece 2 domainimin kurulumunu yaptım birisine sadece wordpress kurdum ve 512 mb ram atadım diğeri sınırsızdı. Sabaha kadar bir kaç defa sunucu offline oldu bildirimlerden biliyorum. Sabah girmek istediğimde sunucuya ulaşamıyordum. 512 mb olan domainde sadece plesk in atadığı default html sayfası vardı. Diğer sitemde ise wordpress kurulu avada teması barındırıyordu. Benden kaynaklı bir sorunsa eğer kendileri bunu belirtebilirler. Kendilerine ulaştığımda iade talep ettim anında iadeyi geçtiler. Çözüm odaklı olup konuyu uzatmadıkları ve mağduriyetimi devam ettirmedikleri için teşekkür ederim.
@EniyiSunucum; Kendisinden bir adet vds server aldım. sürekli cpanel kullanan biri olaraktan plesk panele geçiş yaptım. Bu geçişte soru ve sorunlarıma anlık cevaplar verdi. Sunucu kiraladığım günden beri gayet stabil ve hızlı henüz bir sorun yaşamadım. Fiyat olarak fazlasıyla uygun, sunucuları turkcell veri merkezinde barındırıyorlar. Yaşadığım olumlu olumsuz sorunları buradan dile getirmeye devam edeceğim. Kendilerine teşekkür ederim.
@Cenuta; Kendileri ile yaklaşık bir aydır çalışıyorum. Hit almayan proje aşamasında ki sitelerim için tercih ettim. Limitsiz S paylaşımlı paketlerini kullanıyorum. F/P olarak baktığınızda. Diğer paylaşımlı hosting firmalarının paketleri ile performans anlamında bir fark yokken fiyat olarak dünya kadar fark var. Üçer yıllık iki adet paket aldım. Taleplerime çok hızlı dönüş yaptılar. Denemenizde fayda var.
Özellikle bahsi geçen firmaları etiketledim ki gerçek dışı bir söylemim varsa kendileride düzeltebilir. Olumlu ve olumsuz yönlerinden bahsettim. Arayış içinde olanlar için bir fikir olabilir.