Merhabalar, Hali hazırda çalışan sitem içerisinde menüler arasında geçişte site çok yavaş cevap vermektedir. Ben de tam site yedeği almak yerine yeni bir wordpress kurup temayı tekrar yükleyip önceki sitede yer alan yazılar, ortam vs. buraya aktarmak istedim. Wordpress dışa aktar aracı ile tüm içerikleri xml olarak aktardım. Resimleri uploads klasörü içerisine yükledim. Siteyi içeri aktar yapmak istediğimde ortam dosyalarının herbirisi için içeri aktarılamadığına dair uyarı mesajı aldım. Site açılıyor. Yazılar, menüler geliyor. Hatta yazı içerisinde benim sunucudan attığım resimleri de gösteriyor fakat ortam kütüphanesinde resimleri göremiyorum.
Sorunu nasıl çözebilirim acaba..
WordPress ortam dosyalarını içe aktarırken, dışa aktarılan .xml dosyasının eski siteden verileri çekebiliyor olması gerekiyor. Yani XML çıktısı alıp her şeyi siler ve aynı kurulumu tekrar yaparsanız ne yazık ki ortam kütüphanesindeki verileri geri getirmez. Farklı bir siteye içe aktarsaydınız sorunsuz çalışırdı.
Hostinginizden eski yedeğe bulup dönün, daha sonra Dosya Yöneticisi üzerinden wp-content/uploads klasörünün yedeğini indirin. Aynı işlemi FTP ile de yapabilirsiniz. Sitenizi tekrar kurduğunuzda bu klasörü tekrar yükleyin ve üzerine yazdırın.