Siparişi tamamlarken ödediğiniz tutar harici bir kuruş ödeme sorumluluğunuz yok, önceden ürün gelince vergi alınıyordu, birçok alıcı bu olumsuz sürprizle karşılaştığı icin yeni sistemde artık ödeme esnasında vergi alınıyor o yüzden ürün adresinize geldiğinde paket size teslim ediliyor ödeme talep edilmiyor. Ayrıca aliex sistemi çok geliştirdi, tr gümrükten çıkınca kapınıza kadar Aras Kargo firması getiriyor. Önceden Ptt getiriyordu ulaşamayınca geri gönderiyordu aras kargo ürün TR ye girince önce size sms gönderiyor 3 iş gününde teslim edeceğiz diye, sonra adresinizde size ulaşamazlarsa kurye arıyor sizi, yine ulaşamaz ise mahallenize bağlı aras şubesinde 3 iş günü paket bekletiliyor ve %99,9 size ulaştırılıyor.
Ben ayda 3 parti mal sipairşi veriyorum hiç sorun yaşamadım.
Alacağınız ürün TR de satılabilecek bir ürün ise ben 10 tane sipariş vereyim 1 tanesini size vereyim gerisini satayım. Ürün hakkında bilgi verir misiniz? TR de 2.000 TL ye satalım desek alıcısı çıkar mı?
arada benimde aliexpressten almak istedigim ufak şeyler oluyor,sırf ürün gelince vergi işleriyle ugraşma konusu yüzünden almıyordum.bu degişikligi ögrendigim iyi oldu,teşekkürler

bu vergi kısmı nerede yazıyor hocam tam olarak?mesela şimdi bi kulaklık bakıyorum,1200tl kendi ücreti var ve 50tl de kargo ücreti.vergisi bu kargo ücretinin içinde mi oluyor?sepete ekledim ürünü,bunlar var sadece.