uckan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yazmak istemiyorum bu konuda artık ama tutamıyorum da kendimi.
Esasen hiç kimse hiçbir paket ile eklenti satış haklarına sahip olamaz.

Bu çoklu lisans paketleri ajanslar için tasarruflu çözüm ortaklık paketleridir. Hiçbiri satış hakkı vermez, pazarlama hakkı vermez.

Lisansların Kullanımını Örneklendirelim:

Müşteri: Şu sektörde şöyle şöyle web sitesi yaptırmak istiyorum - Elindeki temayı kuruyorsun, isteğe göre yapılandırıyorsun teslim ediyorsun.
Müşteri 2: Şöyle web sitem var seo veya hız sorunu yaşıyorum bunun için çözümünüz var mı? - Hay hay diyerek eklentiyi kuruyorsun lisansını yapıyorsun ayarlarını uygulayıp teslim ediyorsun.

Dikkat ettiyseniz eklenti veya tema adı ile gelmiyor müşteri, satıcı da bu şekilde bir pazarlama yapmıyor yapamaz hiçbir pakette buna hakkı yok. Satış ortaklığı programı varsa onu kullanmalı.

Forumdaki tüm konular konu sahibinin dahil (onunki en azından kılıfına bir şekilde uydurulmuş) legal değildir başlarına bir şey gelir mi gelmez en fazla lisanslar iptal edilir dolandırıcılıkta değildir ancak r10'a yakışmıyor, takdir yöneticilerin.
Hocam zaten doğrudan kimsenin eklenti veya temaları satış hakkı yok. Kılıfına uydurarak veya wordpress hizmetlerine dahil ederek hizmet verebilir. Benim modelim budur bunu kimseden saklamıyorum yada reddetmiyorum. Ayrıca ben eklentinin ismini vererek kurulum ve ayarlar yapabilirim. Bu benim hakkım. Doğrudan satış izinleri yoktur ama kurulum hizmeti ile birlikte sunulabilir. Bakın normal olarak bu hizmetlerin bu şekilde verilmesi doğru değildir ama en azından veriliyorsa kişisel kullanım değilde ajans lisansı alıp insanlara çeşitli ayarlar yapılarak sunulmalıdır. Konu da ben bunu anlatmak istedim ama arkadaşlar konuyu farklı yöne çektiler.