Selamlar ben Enes, umarım sağlığınız yerindedir.

Öncelikle kendimden bahsedeyim size; 18 yaşında, çok iyi bir Anadolu lisesinden mezunum. Hedefim makine mühendisliği veyahut yazılım mühendisliği. Fakat bu sene mezuna bırakırım gibi geliyor, emin değilim. Ne istediğini bilen birisiyim.

Şimdi gelelim mevzuya; Çevremdeki arkadaşlarım vs yaz için hep çalışmaya başladı. Ben de haliyle evde çok sıkıldığımdan dolayı biryerlerde çalışmak istiyorum. Fakat daha önce resmi/kurumsal 'nasıl deniyorsa' bir tecrübem olmadı. Arkadaşımın cafesinde, dayımın kahvesinde, komşumuzun restorantında vb gibi tanıdık yerlerde çalıştım ( hepsini toplasanız 1 ay etmez )
İş arıyorum fakat bunu direkt soramıyorum, daha doğrusu çekiniyorum denebilir.
(İstanbul'da oturuyorum, iş bulma oranım biraz yüksek sanırım)

Sizce nasıl yerlere, nasıl sorabilirim? Veyahut başlangıç için ne tür şeyler önerirsiniz/önermezsiniz?

Yalnızca 3-4 ay çalışacağım, daha sonrasında sınava hazırlanmaya başlayacağım.

BU ARADA; Yarın X market zincirine iş görüşmesine gidiyorum, form doldurmustum birkaç saat sonra direkt ulaştılar bana.

Sizce bu market zincirine neleri sormam gerekiyor, hangi haklarımı vs öğrenmem gerekiyor. Daha sonrasında sürpriz şeylerle karşılaşmak istemiyorum çünkü.

Şimdiden fikir ve cevaplarınız için teşekkürler, iyi forumlar dilerim