fikiralemi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam ben de bir senaryo yazıyorum şu an baya ilerledim
Bir senaryoyu yönetmene nasıl ulaştırıyorsunuz
Birden fazla TV programına da katıldım yarışma vs
Orada bu görüşmeleri yapan seçen arkadaş neden oyuncu olmadın boy pos vs her şey var dedi
Tam olarak oyuncu seçimleri nasıl oluyor
Haftanın 5 günü spora gidip arada kendi kendime oyunculuk denemeleri sahne tekrarları vs yapıyorum.

Bu konularda daha uzman olduğunuzu düşündüğüm için sormak istedim
Cevaplarsanız mutlu olurum teşekkür ederim .
Estağfirullah hocam. Şöyle ki yazılan senaryoyu yönetmene ulaştırmak oldukça kolaydır. Bunun için birçok yol vardır. Ancak ülkemizdeki bir çok işte olduğu gibi bu işin en etkili yolu araya birini koymak. Sıfır Bir dizisinden beridir dizi/film sektöründe birçok oyuncu yönetmen ve yapımcı tanıdım. Senaryo kaliteliyse öncelikle bir senaryo kampı yapılır. Yani yazar, yönetmen, oyuncular ortalama 1-2 hafta kadar aynı evde/alanda kalarak nelerin düzeltilmesine karar verir. Bu noktada asıl zor olan dizinin veya filmin yapmcısına senaryoyu kabul ettirmektir. Zira ilk girişte tüm finansal kaynaklar yapımcılar tarafından karşılandığı için asıl söz onlarda biter. Bu durumda da yapımcıyı tanıyan ve arası iyi olan birine ihtiyaç duyulur. Ya da yapımcıya filmin tutacağına dair garanti verilir. Oyuncu seçimleri için mimiklere her zaman daha çok dikkat edilir. Ve bir deneme çekimi yapılır. Bu çekimde belli bir karakteri canlandırmanız istenir. Akabinde öfkeli, mutlu ifadeler takınmanız istenir. Bu rolleri başarılı bir şekilde vermeniz durumunda kaydınız yapılır ve oyuncu ihtiyacı olduğu durumda sizinle iletişime geçilir. Eğer dizi/film içinde güzel bir performans sergilerseniz daha büyük projelerin kapısı açılmış olur. Öte yandan dizi/film sektöründe rol almanın en kolay iki yolu daha var. Üstelik bu yollarda hiçbir yeteneğinizin olmasına gerek yok. Birinci yol; çok fazla paranızın olması. İkinci yol; sosyal medya üzerinden büyük bir kitleye sahip olmanız.