Öncelikle teşekkürler tüm yanıtlayan arkadaşlar. Yani anladığım şey, markası olmayan bir ürünü tespit edip alıp daha sonra bunu direk satışa koyabiliyoruz ne satış yetki belgesi ne de fatura gerektirmeden. Bu ürün trendyol'da bir başkası tarafından satılıyorsa o satan kişi marka tescili yaptırmış ise ondan belge alıp satabiliyoruz ama marka tescili yapmamışsa beni o satan kişilerle buybox'ın içine dahil ediyor ve satıcılar ile ister istemez rekabete giriyorum. Ben buybox'da rekabete girmek istemiyorsam o ürünün marka tescilini yapıyorum kimsede benim ilanımdan yorumlarımdan faydalanıp işlem yapamıyor. Doğru mu anladım?
Peki şimdi aldığım veya almaya karar verdiğim ürünün başkası tarafından marka tescili olup olmadığını nasıl öğrenebileceğim özellikle ürünü almadan önce bunu görebilmem iyi olur?
Diğer sorum ise atıyorum A ürünü kurukafa modeli için marka tescili, B ürünü araba modelli ürün için marka tescili gibi herbirine marka tescili yaptırmak yerine arkadaşında dediği gibi kendi mağaza adımı mı artık firma adımı mı patentleyip markasız olan her ürünü satışa çıkardığımda her ürünüm kendi markam ile satıyorum değil mi? Peki firmamı yada mağazamı değim nasıl patentletebiliyoruz her üründe uğraşmamak için?(Ayrıca satacağım ürünler benim markamda satılacak tamam güzel ama bu ürünleri benim üretmem mi gerekiyor yoksa piyasada aynıları bile olsa benim markam adı altında mı satılıyor olcak)
-ilk paragraf doğru (ürünü siz üretmiyor ve alıyorsanız fatura alıp siz de satarken fatura kesmelisiniz, siz üretiyorsanız ve hammedde alıyorsanız ona da fatura almalısınız)
-Ürünü trendyolda araştırın. Ürün yoksa tekil ürün olarak ekleyin ve sonunda marka için belge isteyip istemediğine bakın. Eğer aynı ürün varsa tekil ürün olarak değil de katalogdan ürün eklemeyle o ürünü yükleme çalışın. Sonunda belge isterse ürün veya marka patentli demektir.
-ikinci paragraf ta doğru. ürün patenti yapana denk gelmedim hiç detay bilmiyorum ama marka için yetki belgesi isteniliyorsa ve ürününüzde trendyola o ürünü patentleyen firmanın logosu/ismi yoksa piyasa malıdır yani satışında sorun olmaz. sadece o mağazanın hiç bir şekilde adını (markasını) kullanamazsınız. markanızı tescillemek için türk patent üzerinden detaylı bilgi alabilirsiniz. aldığınız patent belgesi ile trendyolda ürün-belge işlemleri sekmesinden marka tescilinizi yapabilirsiniz. sonra yükleyeceğiniz ürünlerde marka oarak kendi markanızı seçerseniz siz izin vermediğiniz sürece kimse o markayla ürün açamaz, dolayısıyla sizin ilanlarınızın buybox ına giremez.