İş yapan değil yaptıranlarda da durum aynı. İş yapar iş bilmez, iş verir hakkını vermez. Daha dün acil ödemem var diye "taban fiyattan" bir iş aldım işi teslim ettim ödeme bekliyorum ki normalde ödeme almadan asla başlamam. İş bitti teslim edeceğim diyor ki cuma ya ödeme yapsam olur mu? şimdi hesabımda para yok??
Abi Allah aşkına ya ticaret yapmayın, ya da usulunce yapın. Bana baştan de belki kabul ederim ki ederdim çok kişiye de ettim ama en azından alternatif bakardım kendime. Bunun yaşla maşla alakası yok. Çok fazla öğrenci müsterimde var patron kelli felli musterimde var. Senin mesleğin, maddi durumun vs beni bağlamaz ben bana gelen / verilen işe bakarım hakkını fazlasıyla veririm. Altı üstü yapacağın al gülüm ver gülüm.
Ne oldu mesela benim işim olmadı, onun işi görüldü muhtemelen bedavaya getirdi diye de seviniyordur ama olsun öbür tarafta var... Ben o rakama elimi sürmezken, peşine koşamazken boyle tatlısu kurnazları cebinde para yok iş yaptırmaya kalkıp emek çalar, zaman çalar, hak çalar...

iş verende/iş yapanda eşit sorumlu herkes hakkını almak zorunda ama maalesef bazı erkenci kuşlar para tatlı geldiği için alıcı da razı olduğu için hem piyasayı düşürüyor hem kaliteyi düşürüyo hem insanı mesleğinden soğutuyor