Dışarıdan bir izleyici olarak; pazaryerleri kadar akrep ve *********** bir sistem yok, ponzi modeli mi artık ne dersen de. parayı kullanma taktikleri, yok perşembe günü ödeme günü, cuma gelirse ek 6 gün daha bekletme vs.
ekşide hb için çok uzun bir yazı okumuştum, insanlara neler çektiriyorlar. ayrıca bunun yabancı versiyonu var, yeni bir ürün tutan bir ürün yakaladığın zaman hızlıca aynısını üretim kendi markasıyla satıyor, haliyle algoritmada kendi markası üste çıkıyor. kısacası pazaryeri satıcısını izliyor ve fikrini ürününü çalıyor.
Ne mi yapmak lazım? Bence çok kaliteli görünen, kendi web sitenizi oluşturun. büyük ölçekteki butikler bütçe ayırıp bu şekilde çalıştığını görüyorum. google reklamlar, merchant center, özellikle cimri ve akakçe faydalı bir platform ve baya güzel hizmetler sunmaya başladılar. pazaryerinde kalıp yüksek fiyat verin, adınızı internette aratıp sitenizden alacak şekilde bir gel gel taktiği uygulayın. yani onlar satıcıyı değil siz onları kullanmaya çalışın. sizin gibi binlerce satıcı şikayet ediyor, siz kazanacaksınız tabi, onlarda sizden çok kazanıyor bu fiyata yansıyor. haliyle bende alıcı olarak yüksek olan yerden almam. cimri ve akakçe uygulamaları çok etkili olacağı görüşündeyim.
ama en öncesinde; siteniz güven versin, yorumlar yazdırın, bahsettiğiniz kullanıcı siteye günvemiyor olayına odaklanın.